Ελλάδα

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο καλλιτέχνης Μωρίς Γκανής

Ο καλλιτέχνης Μωρίς Γκανής απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών. Ο Μωρίς Γκανής γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1973 και σπούδασε στην Ιερουσαλήμ στην Ακαδημία Bezalel. Έλαβε μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, το Ισραήλ και την Ελλάδα. Εργαζόταν μεταξύ Τελ-Αβίβ και Αθήνας.

Τα έργα του αντανακλούν τον ίδιο και τον κόσμο, υλικό και ψηφιακό, που τον περιβάλλει. Καθώς μας διηγείται ιστορίες προσωπικών και μη βιωμάτων καταφέρνει να μας μεταφέρει σε έναν παράλληλο κόσμο που βρίσκεται στο μεταίχμιο της φαντασίας και της πραγματικότητας, της τεχνολογίας και του υλικού κόσμου. Ψηφιακοί κόσμοι (Second Life), μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter), ο εξοπλισμός για τη βίωση της εικονικής πραγματικότητας (3D γυαλιά) αποτελούν τη βάση όπου εκτυλίσσονται διαφορετικά γεγονότα μεγενθυμένα σαν να τα βλέπεις πίσω από φακό.

Από τις γειτονιές του Τελ-Αβίβ μέχρι τα ψηφιακά πατώματα των ντισκοτέκ, η ζωγραφική του λειτουργεί ακούσια ως γενεσιουργός δύναμη άλλων κόσμων. Τα όρια παραμένουν ασαφή και μέσα σε αυτό το νεφελώδες τοπίο αναδύονται ποικίλες πραγματικότητες.

Όπως δήλωνε ο ίδιος ο καλλιτέχνης: «υπάρχει παραλληλισμός του τρόπου που επεξεργάζομαι μια εικόνα στον υπολογιστή με τον τρόπο επεξεργασίας των ζωγραφικών μου έργων». Tο μνημόσυνο στη μνήμη του θα τελεστεί την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου στις 7μ.μ. στη Συναγωγή Beth Shalom της οδού Μελιδώνη 5 στο Θησείο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το