Κόσμος

Δωρεά-μαμούθ από τον ιδρυτή του Twitter

Τη διάθεση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων στον αγώνα κατά της πανδημίας COVID-19 ανακοίνωσε, χθες, με ανάρτησή του στο Twitter, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Τζακ Ντόρσι. Τα χρήματα της δωρεάς θα προέλθουν από την προσωπική περιουσία του, με την ελπίδα ότι θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οπως ο ίδιος δήλωσε, το ποσό της δωρεάς ανέρχεται στο 28% του προσωπικού του πλούτου. Η δωρεά του Ντόρσι είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη που έχει γίνει παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο 43χρονος Ντόρσι, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του Twitter το 2006 και στη συνέχεια είχε δημιουργήσει επίσης την εταιρεία πληρωμών Square, εξήγησε ότι δωρίζει μετοχές της Square, αξίας ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σε ένα δικό του μη κερδοσκοπικό ταμείο, το Start Small, που θα χρηματοδοτήσει τις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της πανδημίας. Η δωρεά του πρόκειται να γίνει μέσω των μετοχών της Square, και όχι μέσω αυτών του Twitter, επειδή, όπως ο ίδιος δήλωσε, «διαθέτω πολύ περισσότερες από αυτές». Οταν, πλέον, η επιδημία COVID-19 γίνει μία «κακή ανάμνηση του παρελθόντος», τα κεφάλαια της δωρεάς που θα έχουν απομείνει θα χορηγηθούν για τη βελτίωση της υγείας και της εκπαίδευσης των κοριτσιών και για την έρευνα. Οπως εξηγεί ο Ντόρσι, σε έξι διαδοχικές του αναρτήσεις στο Twitter, επιθυμία του είναι η δωρεά χρημάτων σε σκοπούς που θα καρποφορήσουν, ενώ ο ίδιος παραμένει στη ζωή.

Η περιουσία του Ντόρσι υπολογίζεται από το Forbes σε περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια και η δωρεά που έκανε είναι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη –με διαφορά– δωρεά παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Τwitter δεν είναι ο μοναδικός μεγιστάνας, του τομέα των σύγχρονών τεχνολογιών, που έχει ευαισθητοποιηθεί από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ανθρωπότητα. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος, με περιουσία αξίας περίπου 123 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει δεσμευθεί ότι θα δωρίσει 100 εκατομμύρια δολάρια στον οργανισμό Feeding America, παρέχοντας βοήθεια σε όλους εκείνους τους Αμερικανούς που δίνουν τη δική τους μάχη για να σιτιστούν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το