Κόσμος

Δολοφόνησαν ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Πακιστάν

aktivistria

Δύο άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν την ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Σαμπίν Μπαχμούντ, στο Πακιστάν.

Η γυναίκα μόλις είχε αποχωρήσει από συζήτηση που είχε οργανώσει για την πολιτική κατάσταση στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας διεξάγουν ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις εναντίον αυτονομιστών ανταρτών.

Η Μαχμούντ βρισκόταν στο αυτοκίνητό της, όταν δέχθηκε επίθεση από τους δύο δράστες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και την πυροβόλησαν. Μαζί της στο όχημα ήταν η μητέρα της, η οποία τραυματίστηκε. Αμέσως η ακτιβίστρια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, αλλά εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η ακτιβίστρια είχε μόλις οργανώσει ένα σεμινάριο με τον τίτλο «Τερματίζοντας τη σιωπή στο Μπαλουτσιστάν», επικεντρωμένο στις εξαφανίσεις πολιτικών ακτιβιστών στην επαρχία αυτή του νοτιοδυτικού Πακιστάν.

Αγωνιστές που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα κατηγορούν τις δυνάμεις των υπηρεσιών ασφαλείας πως διαπράττουν εξωδικαστικές εκτελέσεις αυτονομιστών και αντιφρονούντων στο Μπαλουτσιστάν. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί και αργότερα βρεθεί νεκροί τα τελευταία χρόνια. Οι αρχές διαψεύδουν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ενέχονται στις δολοφονίες αυτές.

πηγή www.iefimerida.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το