Ελλάδα

Δολοφονία Αναστάζια στην Κω: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 32χρονου κατηγορούμενου

Την παραίτησή του από συνήγορος υπεράσπισης του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια δήλωσε ο δικηγόρος Ζαφείρης Δρόσος, ο οποίος είχε αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο.

Εκφράζοντας για ακόμη μια φορά τα θερμά του συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του προς την οικογένεια της αδικοχαμένης Αναστάζια, ο δικηγόρος Ζαφείρης Δρόσος δηλώνει την μη αποδοχή του αυτεπάγγελτου διορισμού του ως συνήγορος του 32χρονου, όσον αφορά στο κομμάτι της νέας ασκηθείσας ποινικής δίωξης με την κατηγορία ανθρωποκτονίας και βιασμού.

Ο κ. Δρόσος μεταξύ άλλων δηλώνει ότι κάθε κατηγορούμενος ανεξαρτήτως της βαρύτητας του αδικήματος που θεωρείται ότι έχει διαπράξει, δικαιούται υπερασπίσεως, γεγονός που συνιστά δείγμα νομικού πολιτισμού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kosnews24.gr.

Δείτε παρακάτω τη δήλωση του Δικηγόρου:
Αρχικά, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, να τους ευχηθώ κουράγιο και δύναμη γι’ αυτό το τραγικό συμβάν που τους επιφύλαξε η ζωή.

Εν συνεχεία, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που με τίμησαν στον αυτεπάγγελτο διορισμό μου, ώστε να παρασταθώ για λογαριασμό του κατηγορουμένου, στην ανακριτική διαδικασία, για την κατηγορία της αρπαγής. Ωσαύτως ενημερώνω τα ΜΜΕ να με συγχωρήσουν αν φάνηκα αγενής με τη στάση μου, δεν είχα ποτέ τέτοιο σκοπό, όμως ήταν αδύνατο να τους παρέχω την οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία,(μην ξεχνάτε η κατηγορία ήταν αρπαγή) ως προς τα γεγονότα και τα αποδεικτικά στοιχεία, αφού πρωτεύον και σημαντικότερο όλων είναι η ουσιαστική ανεύρεση της αλήθειας και το τεκμήριο αθωότητας.

Προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων και σύμφωνα με την ερμηνεία των διατάξεων του Κώδικα Περί Δικηγόρων, κάθε κατηγορούμενος ανεξαρτήτως της βαρύτητας του αδικήματος που θεωρείται ότι έχει διαπράξει, δικαιούται υπερασπίσεως, γεγονός που συνιστά δείγμα νομικού πολιτισμού. Ο δικηγόρος είναι λειτουργός της Δικαιοσύνης και οφείλει να την υπηρετεί. Στην άσκηση του επαγγέλματός του πρέπει να είναι και να αισθάνεται ανεξάρτητος. Στην εν γένει επαγγελματική του δράση και την κοινωνική του συμβίωση, οφείλει να αποφεύγει ό,τι βλάπτει το κύρος του και την αξιοπρέπεια του, που του απονέμουν και του επιβάλουν η αποστολή του στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης και ο ρόλος του στην κοινωνία.

Συμπάσχω με την οικογένεια, όπως και όλη η ελληνική κοινωνία, ειδικά σε έναν τόσο μικρό τόπο όπως είναι το νησί μας. Δεν αποδέχομαι τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου όσον αφορά στο κομμάτι της νέας ασκηθείσας ποινικής δίωξης με την κατηγορία ανθρωποκτονίας και βιασμού.

Με εκτίμηση και σεβασμό στο θεσμό της Δικαιοσύνης και του ανθρωπισμού.

Δίωξη και για βιασμό στον 32χρονο βασικό ύποπτο
Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφότου ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη και για βιασμό στον 32χρονο βασικό ύποπτο για τη δολοφονία. Ειδικότερα, με βάση την αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν, εκτός από ποινική δίωξη για αρπαγή και ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 32χρονο, ασκήθηκε και δίωξη για βιασμό της 27χρονης, σύμφωνα με το kosnews24.gr.

Τι έδειξε το κινητό του βασικού υπόπτου
Τα ευρήματα των κινητών τηλεφώνων της 27χρονης Αναστάζια αλλά και του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της το βράδυ της Κυριακής, ήταν αυτά που οδήγησαν την ανακρίτρια στο να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές.

Ο ίδιος αναμένεται αύριο ο 32χρονος θα οδηγηθεί ξανά ενώπιον του εισαγγελέα για τη νέα κατηγορία που του ασκήθηκε.

Η παράλληλη «κίνηση» των κινητών του 32χρονου και του θύματος
Ειδικότερα, η αντίστροφη μέτρηση για την εξιχνίαση της δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια άρχισε όταν στα χέρια της ανακρίτριας, έφτασαν τα ευρήματα από τις άρσεις κινητών τηλεφώνων, αλλά και ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται η άτυχη κοπέλα να φεύγει μαζί με τον Μπαγκλαντεσιανό από το σπίτι του.

Το στίγμα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας έδειξε ότι την επίμαχη ώρα που υπολογίζεται ότι δολοφονήθηκε η 27χρονη, το κινητό του θύματος αλλά και το κινητό του Μπαγκλαντεσιανού είχαν παράλληλη κίνηση στο ίδιο σημείο. Λίγο αργότερα, το κινητό του βασικού κατηγορούμενου, χάνεται καθώς ο ίδιος κλείνει τα δεδομένα σαν να θέλει εξαφανιστεί το σήμα του κινητού του. Μάλιστα η ανακρίτρια δεν αποκλείει η δολοφονία της κοπέλας να έγινε στη αρχή του βάλτου κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός της.

Σύμφωνα με το βίντεο που έφτασε στα χέρια της ανακρίτριας πριν από δύο μέρες, η διαδρομή που ακολούθησαν ο Μπαγκλαντεσιανός με την Αναστάζια μετά το σπίτι του κατηγορούμενου θα μπορούσε να οδηγήσει στην αρχή του βάλτου

Μετά τα δύο νέα στοιχεία η ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση ζητάει να συνενωθούν οι δικογραφίες της αρπαγής και της ανθρωποκτονίας και ασκεί συμπληρωματική δίωξη στον 32χρονο.

Σημαντικό ρόλο στη δίωξη έπαιξε και το ολοκληρωμένο ιατροδικαστικό πόρισμα. «Πριν από λίγο άκουσα και εγώ ότι ασκήθηκε (η δίωξη). Όλα τα στοιχεία βοηθάνε και τα δικά μου και της αστυνομίας και οι κάμερες, κινητά όλα έχουν τη σημασία τους. Δε μπορεί να ξέρεις ποτέ, ποιο θα είναι το εύρημα εκείνο που θα σε οδηγήσει στο δέσιμο της υπόθεσης» τόνισε στο OPEN, o ιατροδικαστής, Παναγιώτης Κοτρέτσος. Όπως πρόσθεσε: «Εξ ορισμού είναι μια δύσκολή νεκροτομή. Είναι πολλές μέρες μια βδομάδα είναι πολλές μέρες, είναι σήψη. Περιμένουμε όλοι τον συνδυασμό των αποτελεσμάτων».

Δύσκολη η ανάλυση του DNA
Πάντως, οι αρχές – σύμφωνα με το ΟPEN και τον Γιάννη Ρήγο – δεν είναι αισιόδοξες για τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων και αυτό γιατί η σορός της 27χρονης εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη ενώ είχε πολλά νερά, όπως και η σακούλα στην οποία βρέθηκε. Αυτό προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στους αναλυτές που προσπαθούν να βρουν DNA και αποτυπώματα.

Οι ανακριτικές αρχές θα προσπαθήσουν να συνδέσουν όλα τα στοιχεία συνδυαστικά και από τις κάμερες και από την αστυνομία και από το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το