Ελλάδα

Διπλό έγκλημα στην Καβάλα: «Ήταν όλο προσχεδιασμένο», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Το διπλό στυγερό έγκλημα στην Καβάλα ήταν όλο προσχεδιασμένο δήλωσε στο Open και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον» ο δικηγόρος της οικογένειας της 31χρονης. Ο κ. Μάρκος Αποστολίδης μάλιστα τόνισε πως το θύμα και ο δράστης ήταν δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες και υποστήριξε πως ο δράστης ήταν εξαρτημένος οικονομικά από την 31χρονη.

Ήταν δύο διαφορετικοί κόσμοι

«Όντως μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Μία κοπέλα που άφησε τον στρωμένο τρόπο ζωής στη Γερμανία, ήταν φυσιολάτρης, ήταν μία κοπέλα η οποία είχε πολύ αγνά αισθήματα, λάτρευε τα ζώα γιατί αυτά όλα μου τα είχε εκμυστηρευτεί και καταγοητεύτηκε από τον τρόπο ζωής των χωρικών σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Καβάλας, τη Λεκάνη που ήταν και η γενέτειρα της μητέρας της. Σε κάθε περίπτωση ήταν εντελώς αταίριαστο αυτό που συνέβη. Δεν ήταν μόνο η διαφορά της ηλικίας η οποία ήταν 25 έτη, δεν ήταν λίγα, αλλά και η τελείως διαφορετική αίσθηση της κουλτούρας αυτών των δύο ανθρώπων. Ο δράστης και αυτόχειρας ήταν ένα κλασικό δείγμα ενός ορεσίβιου ανθρώπου ο οποίος ζούσε μοναδικά με το βουκολικό τρόπο ζωής», είπε αρχικά ο Μάρκος Αποστολίδης, δικηγόρος της οικογένειας της 31χρονης.

«Ήταν προμελετημένο»
Απαντώντας σε ερώτηση αν ένιωθε απειλή η γυναίκα και αν το στυγερό έγκλημα ήταν προμελετημένο σημείωσε: «Κοιτάξτε. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα γεγονότα αποδεικνύεται ότι ήταν προμελετημένο. Κατ’ αρχήν ήταν όντως πολύ φοβισμένη και αυτός ο φόβος ξεκίνησε από τη γέννηση του παιδιού και μετά γιατί όντως η κοπέλα αναπτύσσοντας και το μητρικό ένστικτο ήθελε να προστατέψει πιο πολύ το παιδί της παρά την ίδια. Μπορεί ο τρόπος ζωής που έκανε η ίδια, ο βουκολικός τρόπος ζωής να την ενέπνεε αλλά δεν θα ήταν λογικό και σωστό να επιτάξει, να επιβάλει τον τρόπο αυτό στο μωρό που μόλις γεννήθηκε».

Η οικονομική εξάρτηση του δράστη
Σε σχέση με την οικονομική εξάρτηση του δράστη από το θύμα του ο δικηγόρος της οικογένειας σημείωσε: «Έφτασε η κοπέλα στο σημείο να μην πληρώνει τον ασφαλιστικό της φορέα, ήταν σε ένα γερμανικό ασφαλιστικό φορέα, γιατί τα χρήματα που της έστελνε η μητέρα της κάθε μήνα – τα ποσά δεν έχουν καμία ιδιαίτερη σημασία – τα ξόδευε για να συνδράμει στον τρόπο ζωής και την οικογένεια που είχε με αυτό τον άνθρωπο, ο οποίος παρότι είχε 1000 κατσίκια απορούμε πως δεν κατάφερνε να εξασφαλίζει έναν αξιοπρεπή τρόπο ζωής, είχε και οφειλές δεξιά και αριστερά. Παρά ταύτα τον συνέδραμε με κάθε τρόπο. Αρχικά του είχε δώσει 5.000 ευρώ, εν συνεχεία του είχε δώσει άλλες 2000 ευρώ από την επιδότηση που πήρε λόγω του covid. Η επικείμενη φυγή της τώρα στη Γερμανία είχε να κάνει με την καταβολή ενός ποσού από κληρονομιά περίπου στις 13 -15.000 χιλιάδες».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το