Τοπικά

Διπλάσιοι οι υποψήφιοι των πανελλαδικών από το Εσπερινό ΓΕΛ Βόλου

Διπλάσιοι είναι φέτος οι υποψήφιοι από το Εσπερινό ΓΕΛ Βόλου, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με την ελπίδα να εισαχθούν σε κάποια σχολή. Μάλιστα ήδη απόφοιτοι που πέτυχαν τα προηγούμενα χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση συνεχίζουν την προσπάθειά τους για να πάρουν το πτυχίο.
Στους 65 περίπου ανέρχονται φέτος οι μαθητές που φοιτούν στο Εσπερινό ΓΕΛ Βόλου, το οποίο ως γνωστόν στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα Αναύρου.
Είναι ενδιαφέρον πως μεταξύ των μαθητών υπάρχουν και δύο συνταξιούχοι, ο ένας μάλιστα 74 ετών, που επέστρεψαν στα θρανία για να λάβουν το απολυτήριο Λυκείου και γιατί όχι να προχωρήσουν και πιο πέρα.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Κωνσταντίνος Παληόπουλος επισήμανε πως στο Εσπερινό ΓΕΛ φοιτούν φέτος 63 μαθητές. Από αυτούς οι 29 φοιτούν στη Δ’ Τάξη και εκεί έχουμε δύο τμήματα. Από τους 29 μαθητές οι 21 θα διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις μαζί με κάποιους απόφοιτους. Οι ηλικίες των μαθητών μας είναι από 18 ετών έως 74 ετών. Από πέρυσι είναι διπλάσιοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι περισσότεροι υποψήφιοι θέλουν να πετύχουν σε πανεπιστημιακές σχολές στον Βόλο, τη Λάρισα και τη Λαμία για να μπορούν να πηγαινοέρχονται. Αρκετοί θέλουν να πετύχουν στο Οικονομικό, ενώ υπάρχουν και άλλοι που στοχεύουν στην Ιατρική».
Σημειώνεται πως το κάθε Τμήμα ΑΕΙ και ΤΕΙ δέχεται από τα Εσπερινά ΓΕΛ εισακτέους που αντιστοιχεί στο 1% του συνολικού αριθμού εισακτέων. Δηλαδή, αν οι εισακτέοι είναι 100, τότε θα δεχτεί έναν. Οι υποψήφιοι των εσπερινών ΓΕΛ συναγωνίζονται με διαφορετικές βάσεις εισαγωγής σε σχέση με τους υποψήφιους των ημερήσιων ΓΕΛ.
Ο κ. Παληόπουλος είπε πως «στο σχολείο μας έχουμε ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, αλλά και δημόσιους υπαλλήλους που θέλουν να πάρουν το απολυτήριο για να έχουν υψηλότερο μισθό».

Αναφορικά με όσους έχουν αποφοιτήσει και πέτυχαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο κ. Παληόπουλος τόνισε πως «οι περισσότεροι που εισήχθησαν σε κάποια σχολή παρακολουθούν κανονικά τις σπουδές τους, αν και καθυστερούν να λάβουν το πτυχίο δύο και πλέον χρόνια από τον κανονικό χρόνο σπουδών. Κάποιοι κατάφεραν και πήραν το πτυχίο, ενώ άλλοι εγκατέλειψαν τις σπουδές γιατί δεν μπόρεσαν να το συνδυάσουν με την εργασία τους».
Οι περισσότεροι υποψήφιοι εργάζονται και αυτό δημιουργεί θέμα με τις απουσίες που κάνουν στο σχολείο. «Ευτυχώς φέτος υπήρξε ρύθμιση για τις απουσίες λόγω γρίπης από το υπουργείο Παιδείας και έτσι δικαιολογήθηκαν αρκετές. Εμείς οι καθηγητές κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να ενεργοποιήσουμε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των μαθητών μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το