Ελλάδα

Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές: Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Με εννέα μονάδες διαφορά προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές. Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην αναγωγή για τις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 31% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22%. Στην τρίτη θέση βρίσκονται η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με 7,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5%.

Όσον αφορά τις εθνικές εκλογές, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 9,5 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ (32%) είναι ίδιο με προηγούμενη μέτρηση. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23%. Μάλιστα, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο το Κίνημα Αλλαγής περνά στην τρίτη θέση καθώς συγκεντρώνει 8% ενώ η Χρυσή Αυγή έπεται με 7,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 5,5%, ενώ σημαντικό είναι το μπλοκ των αναποφάσιστων, που υπολογίζεται στο 11,5%. Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου βρίσκεται πιο κοντά με 2,4% ενώ κανένα άλλο κόμμα δεν αγγίζει καν το δύο τοις εκατό.

Παράσταση νίκη εθνικών εκλογών
Στην παράσταση νίκης για τις εθνικές εκλογές προηγείται η ΝΔ με 60% (51% στην προηγούμενη μέτρηση), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 22% (23%).

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Το 36% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα ενώ κανέναν από τους δύο θεωρεί το 31%.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 54% ενώ της ΝΔ το 83%. Το 14% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ προτίθενται να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία ενώ το 5% κάνει την αντίστροφη πορεία. Από τους αναποφάσιστους, το 30% είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ και το 9% ΝΔ.

Στα σενάρια κατανομής της αδιάθετης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται από το 26% έως το 27,5% και η ΝΔ από το 34,5 έως το 37%. Και στις δύο περιπτώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφαλίζει αυτοδυναμία.

Στα γενικά ερωτήματα της Pulse οι απαντήσεις έχουν ως εξής:
Το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση (63% στην προηγούμενη έρευνα), ενώ το 30% στη σωστή (29% στην προηγούμενη).

Παράλληλα το 64% δηλώνει ότι ή ψήφος του δεν θα επηρεαστεί από στοχευμένες παροχές της κυβέρνησης. Αντίθετη άποψη έχει το 23%. Όπως είναι εύλογο, το 39% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θα επηρεαστούν έναντι μόλις 11% της ΝΔ. Στους αναποφάσιστους το αντίστοιχο ποσοστό είναι 29%.

Επιπλέον το 53% δηλώνει ότι ή ψήφος του δεν θα επηρεαστεί από τις υποθέσεις διαφθοράς. Αντίθετη άποψη έχει το 34%%. Το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι θα επηρεαστούν έναντι 22% της ΝΔ. Στους αναποφάσιστους το αντίστοιχο ποσοστό είναι 47%. Τέλος το 82% των ερωτηθέντων δηλώνει βέβαιο ότι θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το