Τοπικά

Δήμος Βόλου:Πρόσληψη προσωπικού για το πρόγραμμα προσχολικής αγωγής

 

Στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, που συνεδριάζει την Τετάρτη 22 Μαΐου, έρχεται προς έγκριση η πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ «Πρόγραμμα Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών», περιόδου 2023-2024, λόγω συνταξιοδοτήσεων και οικειοθελούς αποχωρήσεων προσωπικού.
Οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ της Δ/νσης Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ-ΕΣΠΑ: Δράση “Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2023-2024”.
Σύμφωνα με τα ΦΕΚ ίδρυσης λειτουργίας των παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ λόγω της δυναμικότητας των ωφελούμενων παιδιών στις δομές, πρέπει να υπάρχει αναλογία παιδιών με προσωπικό.
Έτσι, απαιτείται η πρόσληψη πλήρους απασχόλησης των κάτωθι ειδικοτήτων στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών 2023-2024»:
-Δύο ατόμων με κλάδο/ειδικότητα ΠΕ Καλών Τεχνών ειδικότητας ζωγράφων
-Ενός ατόμου με κλάδο ΠΕ Μουσικής Επιστήμης και Τεχνών ειδικότητας ΠΕ Μουσικών Σπουδών.
-Ενός ατόμου με κλάδο ΔΕ Καλλιτεχνικών Επαγγελμάτων ειδικότητας ΔΕ Κεραμικής.
– Δύο ατόμων με κλάδο ΔΕ προσωπικό εστίασης ειδικότητας ΔΕ Μαγείρων
-Δύο ατόμων με κλάδο/ειδικότητα ΥΕ προσωπικό καθαριότητας εσωτερικών χώρων.
Η πρόσληψη των ανωτέρω ατόμων θα είναι στη διάθεση των Παιδικών Βρεφονηπιακών και ΚΔΑΠ της Δ/νσης Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου.

Διαγωνισμός για τις εργασίες ταφών- εκταφών

Στην ίδια συνεδρίαση θα εγκριθούν οι όροι διακήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού για τις εργασίες ταφών-εκταφών στα Κοιμητήρια της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων και των Περιφερειακών Κοιμητηρίων των Δ.Ε. του Δήμου Βόλου με ενδεικτικό συνολικό προϋπολογισμό δαπάνης 179.800 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οι εργασίες οι οποίες πρόκειται να εκτελεστούν είναι:
1) Εργασίες ταφών στο κοιμητήριο Κούκος και στα Κοιμητήρια Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου και Ν. Ιωνίας (πρώην Συνδέσμου).
2) Εργασίες ταφών στα περιφερειακά κοιμητήρια των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων και συγκεκριμένα των Δ.Ε. Αγριάς, Αισωνίας, Αρτέμιδας, Ιωλκού, Ν. Αγχιάλου, Πορταριάς και Τ.Κ. Μακρυνίτσας.
3) Εργασίες εκταφών στα κοιμητήρια πρώην Συνδέσμου.
4) Εργασίες εκταφών στα περιφερειακά κοιμητήρια των Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων και συγκεκριμένα των Δ.Ε. Αγριάς, Αισωνίας, Αρτέμιδας, Ιωλκού, Ν. Αγχιάλου, Πορταριάς και Τ.Κ. Μακρυνίτσας.
Οι αναφερόμενες εργασίες κρίνονται κατεπείγουσες και άκρως απαραίτητες για τη σωστή, αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία – λειτουργικότητα των Κοιμητηρίων της Δνσης Κοιμητηρίων και των Περιφερειακών κοιμητηρίων των Δημοτικών Ενοτήτων, καθώς και για τις συνθήκες καλής υγιεινής κατάστασης του περιβάλλοντος εσωτερικού και εξωτερικού χώρου των τάφων.
Επίσης θα εγκριθεί η μελέτη για την προμήθεια εξοπλισμού και τοποθέτηση που αφορά την υποστήριξη των λουομένων των παραλιών του Δήμου Βόλου με ενδεικτικό προϋπολογισμό 61.504 ευρώ με το ΦΠΑ. Ο καινούργιος εξοπλισμός αφορά 11 αποδυτήρια, 1 αποδυτήριο ΑμεΑ, 70 ομπρέλες σκίασης, 50 ορθοστάτες ομπρέλας, έναν χώρο φύλαξης σωστικών εφοδίων, τρεις πίνακες ενημέρωσης, 20 ιστούς σημαιών, 8 κιγκλιδώματα, 2 σκάλες πρόσβασης και 100 μικρές πληροφοριακές πινακίδες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το