Τοπικά

Δημοπρατήθηκε η μελέτη για τον υποθαλάσσιο αγωγό στο νησί Τρίκερι

Με διαγωνισμό θα αναδειχθεί ο ανάδοχος για την μελέτη που αφορά τον αγωγό ύδρευσης σύνδεσης Αλογόπουρου- Παλαιό Τρίκερι- Υποθαλάσσιο τμήμα. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 196.696 ευρώ.
Ειδικότερα η μελέτη αφορά την εγκατάσταση υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης, ο οποίος θα συνδέει το νησί Παλαιού Τρικερίου με το χερσαίο τμήμα του αγωγού στη θέση “Αλογόπορος”. Ο σχεδιαζόμενος υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει μήκος της τάξεως των 1.200 μ. περίπου.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου έχει ήδη προβεί στην εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση του χερσαίου τμήματος του αγωγού ύδρευσης, που θα εκκινεί από υφιστάμενη πηγή (δεξαμενή) στην περιοχή «Λέκα» και καταλήγει στον “Αλογόπορο”.

O Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός δήλωσε σχετικά με τη μελέτη: «Οι ανάγκες ύδρευσης του νησιού του Παλαιού Τρικερίου καλύπτονται έως σήμερα με μεταφορά νερού μέσω υδροφόρας και με ρυμουλκό που έρχεται από το Βόλο, διαδικασία η οποία πέραν των επισφαλειών που αυτή ενέχει, είναι ιδιαίτερα δαπανηρή με συνολικό ετήσιο κόστος μεταφοράς/συντήρησης ύψους 100.000 ευρώ περίπου να επιβαρύνει το Δήμο μας. Η υπό εκπόνηση μελέτη αποτελεί την αφετηρία για την οριστική επίλυση του σημαντικότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει ανέκαθεν το Νησί Τρίκερι καθώς θα υδροδοτείται πλέον από το Φράγμα “Παναγιώτικο”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το