Ελλάδα

Υπουργείο Ναυτιλίας για Ίμια: Τουρκικό σκάφος παρενόχλησε ελληνικό – Προκλήθηκαν ζημιές

Ανακοίνωση για το περιστατικό που έλαβε χώρα ανοικτά των Ιμίων, όταν μια τουρκική ακταιωρός εμβόλισε πλοίο του λιμενικού, εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω».
Αναλυτικότερα, το υπουργείο αναφέρει τα εξής: «Πρωινές ώρες 06-01-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος».

«Τριβή» αποκαλεί το τουρκικό λιμενικό το περιστατικό στα Ίμια

Σε ανακοίνωση Τύπου του τουρκικού Λιμενικού Σώματος αναφορικά με το χθεσινό περιστατικό με σκάφος του Τουρκικού Λιμενικού Σώματος πλησίον των Ιμίων, επιβεβαιώνει το περιστατικό της σύγκρουσης ελληνικών και τουρκικών σκαφών και κάνει λόγο για «τριβή», ως αποτέλεσμα ελιγμών των πλοίων της τουρκικής ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, το τουρκικό λιμενικό αναφέρει τα εξής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Ζαχαράκη για το ethnos.gr:

«Ανακοίνωση Τύπου για παραβίαση χωρικών υδάτων στην περιοχή των Ιμίων
Στις 6 Ιανουαρίου 2021, στις 10.03 π.μ., πραγματοποιήθηκε παραβίαση των χωρικών υδάτων από 2 σκάφη του ελληνικού Λιμενικού Σώματος στην περιοχή των Ιμίων. Με τους προληπτικούς ελιγμούς, που πραγματοποιήθηκαν από 4 σκάφη του τουρκικού Λιμενικού Σώματος, τα 2 ελληνικά σκάφη, που παραβίασαν τα χωρικά ύδατα, εκδιώχθηκαν από τα χωρικά μας ύδατα.
Κατά τη διάρκεια των προληπτικών ελιγμών των σκαφών του τουρκικού Λιμενικού Σώματος, υπήρξε ‘τριβή’ μεταξύ σκάφους του τουρκικού Λιμενικού Σώματος και σκάφους του ελληνικού Λιμενικού Σώματος.

Η διοίκηση του Λιμενικού Σώματος είναι σε επιφυλακή 24/7, για να διασφαλίσει την ασφάλεια των θαλασσών μας».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το