Τοπικά

Δημητριάδος Ιγνάτιος: “Ο Ν. Δεληγεώργης υπήρξε άνθρωπος προσφοράς” – Σε στενό κύκλο σήμερα η κηδεία του

Σε αυστηρότατο πλαίσιο υγειονομικών μέτρων τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου του Κοιμητηρίου Βόλου η εξόδιος ακολουθία του Νικολάου Δεληγεώργη, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή πλήρης ημερών. Ο εκλιπών ήταν δρ Πολιτικός Μηχανικός, Διδάσκων του Πανεπιστημίου της Πάδοβα και Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Δεληγεώργη, μέσω του οποίου ευεργέτησε τη Μητρόπολη Δημητριάδος, τον Δήμο Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ ενίσχυσε πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών. Μάλιστα, για την καθοριστική οικονομική του στήριξη στην λειτουργία ενοριακών Πνευματικών Κέντρων της Μητρόπολης, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος τον τίμησε με την Ανώτερη Τιμητική Διάκριση, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος.

Στην εξόδιο ακολουθία προέστη ο κ. Ιγνάτιος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και ελαχίστων οικείων και φίλων. Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης τόνισε ότι «ο Νικόλαος Δεληγεώργης υπήρξε ένας άνθρωπος προσφοράς. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, ο ίδιος, τα αδέλφια και η σύζυγός του, υπηρέτησε το Ίδρυμα, με απόλυτη πιστότητα στους σκοπούς του, μέχρι την τελευταία του πνοή. Αξιοποίησε τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειάς του και με ακρίβεια τα προσέφερε στην κοινωνία, στηρίζοντας το κοινωνικό έργο του Δήμου, προσφέροντας υποτροφίες σε άπορους φοιτητές και συμβάλλοντας στην ανακαίνιση και λειτουργία του Βρεφονηπιακού μας Σταθμού και πλήθους ενοριακών Πν. Κέντρων. Στάθηκε κοντά μας, με πιστότητα και εμπιστοσύνη και θέλω να του υποσχεθώ ότι θα συνεχίσουμε το έργο του, προσφέροντας, στο όνομα των Αδελφών Δεληγεώργη στον τόπο και στην κοινωνία μας».

Σημειώνεται ότι σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό του, η Μητρόπολη Δημητριάδος ανέλαβε όλα τα έξοδα της κηδείας του Νικολάου Δεληγεώργη, όπως έπραξε και πριν λίγες μέρες και για τον αδελφό του Γεώργιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το