Τοπικά

Δημητριάδος Ιγνάτιος: Αξέχαστος στην μνήμη και στην καρδιά μας ο δικός μας Μπάμπης

Τη βαθιά θλίψη της εκφράζει η Μητρόπολη Δημητριάδος για τον θάνατο του ευεργέτη της Μαγνησίας και της τοπικής εκκλησίας Χαράλαμπου Τσιμά, ο οποίος επί σειρά δεκαετιών δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικώς, με απαράμιλλη εντιμότητα και εξαιρετική επιτυχία.

Μετά την είδηση της απώλειας του Χαρ. Τσιμά, ο  Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι «ο δικός μας Μπάμπης θα παραμείνει αξέχαστος στην μνήμη και στην καρδιά μας, καθώς η πληθώρα των ευεργεσιών του σε όλες τις πτυχές του κοινωνικού και εκκλησιαστικού βίου της επαρχίας μας αφήνει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του, όσα χρόνια κι αν περάσουν. Υπήρξε άξιος μιμητής και συνεχιστής του έργου των Μεγάλων Ευεργετών της Πατρίδας μας, οι οποίοι την κόσμησαν με τα έργα της φιλοπατρίας τους και την προικοδότησαν με ήθος, τιμή και αξιοπρέπεια. Είθε ο Θεός, Τον οποίο τόσο αγάπησε και στο όνομά του πληθωρικώς και πολλαπλώς την κοινωνία μας ευεργέτησε, να τον αναπαύει μετά των Δικαίων και να αναδείξει άξιους συνεχιστές του έργου του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στις 18/10/2020, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, απένειμε στον Χαράλαμπο Τσιμά την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεως, δηλαδή τον Χρυσό Σταυρό, μετά Διπλώματος, ως ελάχιστο αντίδωρο για όσα κατά καιρούς έχει προσφέρει στην Ιερά Μητρόπολη, στα Ιδρύματα και στους Ιερούς Ναούς της.

Η εξόδιος ακολουθία του Χαράλαμπου Τσιμά θα τελεστεί το Σάββατο 16/1, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τηρουμένων των προβλεπόμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων
Με αισθήματα θλίψης και οδύνης το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Διευθυντής, το Προσωπικό και οι τρόφιμοι του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καναλιών συμμετέχουν στο πένθος της τοπικής κοινωνίας για την προς Κύριον εκδημία του μεγάλου ευεργέτου του Ιδρύματος μας Χαραλάμπους Τσιμά.
Με ευγνωμοσύνη πολλή μνημονεύουμε τις δωρεές του μακαριστού Λάμπη Τσιμά και την ολόθυμη συμπαράσταση του στο Γηροκομείο μας και τους
τροφίμους του.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά προς την οικογένεια του και ευχόμαστε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύει την ψυχή του.

Το όνομα του Μακαριστού Χαραλάμπους Τσιμά θα αναγραφεί στους καταλόγους των μεγάλων ευεργετών του ιδρύματος μας και το όνομα του θα
μνημονεύεται ως ελάχιστο αντίδωρο των μεγάλων ευεργεσιών του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το