Τοπικά

Δημιουργία ψηφιακού οδηγού για ανάδειξη της Σκιάθου ως γαστρονομικού προορισμού

Ψηφιακό οδηγό θέλει να δημιουργήσει ο Δήμος Σκιάθου για την ανάδειξη του νησιού ως γαστρονομικού προορισμού. Για τον σκοπό αυτό εγκρίθηκε η τεχνική περιγραφή του αντιδημάρχου Τουρισμού Αδαμάντιου Μαθηνού. Παράλληλα εγκρίθηκε και η τεχνική έκθεση παροχής υπηρεσιών διαλογής, προσωρινής αποθήκευσης και μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας του Δήμου Σκιάθου.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή, ο Δήμος Σκιάθου έχει την ανάγκη της τουριστικής προβολής του, στο πλαίσιο μίας γενικότερης πολιτικής για την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας. Η γαστρονομική ταυτότητα κάθε τόπου θα αναδειχθεί μόνο και μόνο όταν οι επαγγελματίες του ευρύτερου τομέα της γαστρονομίας, αλλά και οι πολίτες εμπλακούν και συνεργαστούν μεταξύ τους και τους εκπροσώπους του Δήμου, για να αξιοποιήσουν τον γαστρονομικό πλούτο του τόπου τους.

O ψηφιακός οδηγός του κάθε γαστρονομικού προορισμού αποτελεί βασικό εργαλείο για την περιήγηση κάθε ταξιδιώτη με γαστρονομικές ανησυχίες. Για τις ανάγκες της δημιουργίας του ψηφιακού οδηγού θα δημιουργηθούν στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα 25 άρθρα που αναφέρονται στη γαστρονομία της Σκιάθου.
Κύριος στόχος του υλικού, εκτός των απαραίτητων πληροφοριακών στοιχείων, είναι να έχει μία ανθρωποκεντρική προσέγγιση, έτσι ώστε να αποτελέσει και το έναυσμα για τη δημιουργία του μύθου και τη δημιουργία του σχετικού storytelling.

Κάθε άρθρο θα περιέχει 300-400 λέξεις και 10 φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης που θα συνθέσουν τον ψηφιακό οδηγό και την ανάδειξη του νησιού ως γαστρονομικού προορισμού. Ο ψηφιακός οδηγός θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Σκιάθου με στόχο την ενημέρωση όσων επιθυμούν να επισκεφτούν το νησί και την ανάδειξη της Σκιάθου ως γαστρονομικού προορισμού.

Με τη δημιουργία του ψηφιακού οδηγού ο Δήμος Σκιάθου θα μπορέσει να αξιοποιήσει στο μέλλον αυτό το εργαλείο και για περαιτέρω δράσεις, όπως για τη δημιουργία εντύπου οδηγού του «Γαστρονομικού Προορισμού Σκιάθος», για την οργάνωση press trips, αλλά και για επισκέψεις ταξιδιωτικών πρακτόρων, καθώς επίσης και για τη συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις εξωτερικού και εσωτερικού με θέμα τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Για τη δημιουργία του ψηφιακού οδηγού ο Δήμος Σκιάθου θα προβεί σε δαπάνη 9.920 ευρώ.

Εγκρίθηκε η τεχνική έκθεση για ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας
Εν τω μεταξύ εγκρίθηκε και η τεχνική έκθεση παροχής υπηρεσιών διαλογής, προσωρινής αποθήκευσης και μεταφοράς ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας του Δήμου Σκιάθου.
Σύμφωνα με το Τμήμα Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, η ποσότητα των αστικών στερεών αποβλήτων που οδηγήθηκαν στο ΧΥΤΑ Σκιάθου το 2018, ήταν 6.670 τόνοι, το 2019 6.710 τόνοι και το 2020 3.160 τόνοι.
Η παραγωγή των αστικών στερεών αποβλήτων στο νησί του Παπαδιαμάντη εμφανίζει σημαντική εποχική διακύμανση κατά τη διάρκεια του έτους με αποκορύφωμα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το 2020 ανακυκλώθηκαν 59 τόνοι υλικών συσκευασίας από πλαστικό και μέταλλο και 170 τόνοι υλικών από χαρτόνι και χαρτί. Ο Δήμος Σκιάθου άρχισε από τον Αύγουστο του 2015 τη συλλογή και διαχείριση τεσσάρων ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της υπηρεσίας ανέρχεται στο ποσό των 24.180 ευρώ για τη διαλογή, αποθήκευση και μεταφορά 35 τόνων ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας από πλαστικό και μέταλλο και 130 τόνων υλικών από χαρτί/χαρτόνι.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το