Ελλάδα

Δηλώσεις πολιτικών για το Norman Atlantic

πλοίο διασώστες

Την οδύνη τους για τους νεκρούς του Norman Atlantic εκφράζουν σε δηλώσεις τους, ο ένας μετά τον άλλο, η πολιτική ηγεσία της χώρας.

Την οδύνη της Βουλής για το χαμό του Γιώργου Δούλη στο επιβατικό πλοίο εξέφρασε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Σώματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας, ευχόμενος παράλληλα, την ευτυχή έκβαση της επιχείρησης διάσωσης των υπολοίπων επιβατών και πληρώματος του πλοίου.

«Εκφράζω την οδύνη μας και τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του άτυχου επιβάτη. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση εμού προσωπικά και του συνόλου της Βουλής των Ελλήνων στους επιβαίνοντες, οι οποίοι βιώνουν μια πρωτόγνωρη περιπέτεια εν μέσω εορτών, αλλά και στις οικογένειές τους που αγωνιούν για τους ανθρώπους τους» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής σε μια δήλωση που έγινε πριν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη και άλλων νεκρών.

«Παρακολουθούμε με αγωνία την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών και του πληρώματος του επιβατηγού πλοίου. Εύχομαι ολόψυχα εκ μέρους όλου του Σώματος των βουλευτών, τη θετική έκβαση της επιχείρησης διάσωσης και την επιστροφή των επιβαινόντων, σώων και υγιών στις οικογένειές τους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊμαράκης.

Με τον γιο του Γιώργου Δούλη, που έχασε τη ζωή του στο Norman Atlantic, επικοινώνησε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο γιος του άτυχου επιβάτη βρίσκεται στην Ελβετία, όπου περίμενε εκεί τους γονείς του.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη βαθιά του λύπη για τον άδικο χαμό του πατέρα του και του ευχήθηκε να είναι δυνατός, να έχει κουράγιο και να εμψυχώσει τη μητέρα του που πέρασε και αυτή μεγάλη περιπέτεια.

Εξερχόμενος από την κρίσιμη προεδρική ψηφοφορία, ο Αλέξης Τσίπραςξεκίνησε τη δήλωσή του αναφερόμενος στο τραγικό συμβάν με το πλοίο στην Αδριατική επισημαίνοντας: «Εκφράζω την οδύνη μου για τις χαμένες ζωές στο χθεσινό ναυάγιο με το φλεγόμενο πλοίο και την ελπίδα ότι αυτή η οδυνηρή περιπέτεια για εκατοντάδες συμπολίτες θα έχει αίσιο τέλος και ταυτόχρονα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες των ομάδων διάσωσης που με αυταπάρνηση έπραξαν το καθήκον τους».

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το