Ελλάδα

Δίκη «Λίπους»: Η Κωνσταντοπούλου ζητά εξαίρεση των δικαστών – «Θέλουν να τον εκδώσουν στους δανειστές»

Αίτημα εξαίρεσης των δικαστών που συμμετέχουν στο πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου και εξετάζουν την έκδοση του Λάλα Σουσανσβίλι -γνωστού και με το ψευδώνυμο «Λίπος»- στη Γαλλία κατέθεσε η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο εκζητούμενος ζητείται από τις γαλλικές Αρχές ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να υποστηρίζει ότι «με πρωτοφανή τρόπο το δικαστήριο συνεδριάζει μέσα στον Αύγουστο, όπως δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν για ήσσονος ποινικής σημασίας υπόθεση. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι διότι η Κυβέρνηση έχει υποσχεθεί στη Γαλλία, δηλαδή σε χώρα δανειστή, να τον παραδώσει, έχοντας υπονομευθεί πλήρως η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αφού πια κάμπτονται όλες οι αρχές του Κράτους Δικαίου, μόνο για να ικανοποιηθούν οι δανειστές…».

Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Οι γαλλικές αρχές τού αποδίδουν τον τίτλο ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης η οποία διέπραττε κλοπές, ξεπλένοντας τα κλοπιμαία. Το συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάντησε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας για την έκδοση του Σουσανσβίλι, υπό τον όρο της επαναμεταγωγής του στην Ελλάδα, όταν ζητηθεί από τις δικαστικές αρχές, καθώς στη χώρα μας έχει ακόμη εκκρεμότητες.

Η δικηγόρος του κάνει ακόμα λόγο «για επιχείρηση παράκαμψης των απορριπτικών αποφάσεων του 2012 σε αίτημα έκδοσης των Αρχών της Γαλλίας». Άλλωστε όπως υπογραμμίζει «το ένταλμα σύλληψης των γαλλικών αρχών βασίστηκε σε μικροκλοπές που διαπράχθηκαν -όπως αρωμάτων, σακιδίου κλπ- ενώ δεν του έχει απαγγελθεί κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση».

Πηγή: iefimerida

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το