Ελλάδα

Δίκη Ινδαρέ: «Φάγαμε το ξύλο της αρκούδας, απολογούμαι που πίστεψα ότι η ΕΛ.ΑΣ. μας προστατεύει», είπε ο σκηνοθέτης

Με την απολογία του Δημήτρη Ινδαρέ συνεχίστηκε, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, η δίκη του σκηνοθέτη για τα όσα έγιναν μέσα και έξω από το σπίτι του στο Κουκάκι το 2019, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας σε γειτονική κατάληψη.

Ο Δημήτρης Ινδαρές κατηγόρησε τις αστυνομικές δυνάμεις αφού, όπως υποστήριξε, αφού τούς άνοιξε την πόρτα, ο ίδιος αλλά και οι γιοι του βρέθηκαν σιδηροδέσμιοι. Ο σκηνοθέτης, που ήταν ο πρώτος από τους συνολικά τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση που απολογήθηκαν, αναφέρθηκε σε όσα συνέβησαν εντός και εκτός του σπιτιού του τον Δεκέμβριο του 2019, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. επί της οδού Ματρώζου.

«Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τούς έβριζαν τη μάνα»
«Φάγαμε το ξύλο της αρκούδας. Αυτοί ήταν σαν Ρόμποκοπ, και με κατηγορούν ότι αντιστάθηκα, ότι έβρισα. Εγώ δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν σαν μαύρη θύελλα. Απίστευτο υβρεολόγιο, μου πάταγαν το κεφάλι, μου τραβούσαν τα χέρια και έλεγα ‘’έλεος, δεν αντέχω, θα σκάσω’’. Τα παιδιά μου ήταν δεμένα, οι αστυνομικοί τους έβριζαν τη μάνα, έλεγαν ότι έχει πάρει όλη τη γειτονιά, ότι δεν είμαι ο πατέρας τους. Συνέχεια έλεγαν ότι αν δε μας έπιαναν στην ταράτσα, αλλά μας έπιαναν μέσα στο σπίτι, θα γ@@@ τα παιδιά και τη μάνα τους. Αυτή ήταν η παρηγοριά μου ότι ευτυχώς δε μας έπιασαν μέσα στο σπίτι», είπε ο σκηνοθέτης, ενώ πρόσθεσε ότι είχε προηγηθεί «χαμός, ένταση, καπνοί πολύ εντυπωσιακή και τρομακτική επιχείρηση».

«Απολογούμαι για την αφέλεια μου να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία είναι για να μας προστατεύει. (…) Απολογούμαι απέναντι στα παιδιά μου για τη αφέλεια μου να ανοίγω την πόρτα στους αστυνομικούς, να ανεβαίνω στην ταράτσα μου για να μας παίρνουν σιδηροδέσμιους», τόνισε ο Δημήτρης Ινδαρές.

Στη συνέχεια ενώπιον του δικαστηρίου απολογήθηκε και ο ένας εκ των υιών Ινδαρέ (ο δεύτερος, επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση απουσίαζε, όπως είχε δικαίωμα), ο οποίος έκανε λόγο για σωματική και μη βία, που ασκήθηκε στην οικογένεια. «Με έριξαν κάτω, μου πέρασαν χειροπέδες, μου πίεσαν το κεφάλι με τις μπότες στο δάπεδο, είδα τον 56χρονο πάτερα μου να τρώει κλοτσιά με το πάνω μέρος της μπότας στο κεφάλι. Ήμουν σαστισμένος από τη βία που μας ασκήθηκε. Η μάνα μου έντρομη με το νυχτικό να φωνάζει ‘’τι κάνετε;’’ Και να της απαντάνε: ‘’φύγε από δω μωρή γιατί θα σε πετάξω κάτω από τη σκάλα’’», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Η διαδικασία συνεχίζεται την Πέμπτη.

Πηγλη:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το