Ελλάδα

Δίκη για βιασμό ΑμεΑ: Ένοχος ο πατέρας του θύματος και 68χρονος φίλος του

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε ο 68χρονος φίλος του πατέρα του 20χρονου –σήμερα- Γιάννη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου στην Κρήτη, ενώ αντίθετα αθώοι κρίθηκαν δύο ιερείς και ένας 42χρονος ΑμεΑ λόγω αμφιβολιών. Ο πατέρας του Γιάννη κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για όλες τις κατηγορίες σε βάρος του – συνέργεια σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό και κακομεταχείριση γιου του.

Στο άκουσμα της απόφαση του δικαστηρίου, οι ιερείς και οι συγγενείς τους ξέσπασαν σε κλάματα.

Η υπόθεση αφορούσε τον βιασμό του 20χρονου σήμερα Γιάννη, ο οποίος έχει νοητική υστέρηση – κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να αντιληφθεί πλήρως τις «κακές πράξεις», όπως τις αποκαλούσε ο ίδιος – και είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησηςαπό την ηλικία των 14 έως των 19 ετών

Η πρόταση του εισαγγελέα

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι ο πατέρας του νεαρού Γιάννη (για πλημμέλημα), καθώς και ο 68χρονος φίλος του τελευταίου. Εντούτοις, πρότεινε την αθώωση των υπόλοιπων τριών κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και δύο ιερείς.

Η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. Κατά τη συνεδρίαση του δικαστηρίου χθες, Πέμπτη (22/12), έλαβε χώρα – μεταξύ άλλων – η εισαγγελική πρόταση: Ο εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε την απαλλαγή του 67χρονου πατέρα τού 20χρονου – σήμερα – Γιάννη από την κατηγορία της συνέργειας σε κατ’ εξακολούθηση βιασμό σε βάρος του παιδιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο 68χρονος φίλος του πατέρα είχε βιάσει επανειλημμένως τον Γιάννη, προσθέτοντας ότι την πρώτη φορά που αυτό συνέβη ο 67χρονος πατέρας δεν το γνώριζε.

Αναφορικά με τον κατηγορούμενο πατέρα, ο εισαγγελέας ανέφερε ότι αδιαφορούσε για το παιδί του, το οποίο ουσιαστικά βίωνε συνθήκες «Κωσταλέξι». Ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε τελικά την ενοχή του πατέρα τού φερόμενου παθόντος για το αδίκημα της κακοποίησης-κακομεταχείρισης του παιδιού του, που είναι, πάντως, σε βαθμό πλημμελήματος.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο 68χρονος φίλος τού πατέρα του νεαρού για μία από τις καταγγελλόμενες περιπτώσεις βιασμού που έλαβε χώρα στο σπίτι του 68χρονου το διάστημα από 15 έως 25 Φεβρουαρίου του 2017. Επισήμανε ακόμη, όπως προαναφέραμε, ότι δεν αποδεικνύεται ότι ο 68χρονος είχε βιάσει κατ’ εξακολούθηση τον Γιάννη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το