Πολιτισμός

Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων από τη Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας Βόλου

Διήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνει το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Ιουνίου η Λέσχη εργαζομένων και νεολαίας στο χώρο της στην οδό Μεταμορφώσεως 19.
Το Σάββατο 02/06 στις 19:30 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το “Μάη του 68”, η Λέσχη έχει καλεσμένο της το Βασίλη Μηνακάκη, συγγραφέα του βιβλίου “Μάης 1968 Ρωγμή απο το μέλλον”, σε μια βιβλιοπαρουσίαση που θα επιχειρήσει να ψηλαφίσει ένα ιστορικό και πολιτικό κύμα που τάραξε την ηρεμία του καπιταλισμού.
Ο “Μάης 1968 Ρωγμή απο το μέλλον” είναι ενα βιβλίο περιήγησης στα οδοφράγματα και τις απεργίες, την πολιτική και τους αγώνες για χειραφέτηση.1968. Λίγο πριν, λίγο μετά. Στη Γαλλία του Μάη, στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, στη Γερμανία και την Ιταλία, στο Μεξικό και το Βιετνάμ. Μια ριζοσπαστική ρωγμή που διακόπτει την ευφορία της «χρυσής τριακονταετίας» και ξαναφέρνει στο προσκήνιο ξεχασμένες λέξεις, ξορκισμένα φαντάσματα. Στις ίδιες τις μητροπόλεις του δυτικού κόσμου. Ένα ορμητικό ποτάμι αμφισβήτησης αλλά και αναζήτησης πέρα από τα «ιερά και τα όσια» του υφιστάμενου συστήματος, που τροφοδοτείται από πολλούς χείμαρρους: φοιτητικούς, εργατικούς, αντιπολεμικούς, πολιτισμικούς, αξιακούς, θεωρητικούς. Ένα ποτάμι πρωτότυπο αλλά και αντιφατικό, με καινοτόμα στοιχεία αλλά και όρια.
Ένα κύμα που δοκιμάζει και τους «πάνω» και τους «κάτω». Και τους θεματοφύλακες της κρατούσας τάξης πραγμάτων και όσους τοποθετούνται απέναντί της. Που θέτει ερωτήματα, γεννά προβληματισμούς, αλλά δεν χωρά εύκολες απαντήσεις, προκατασκευασμένα συμπεράσματα. Μάης 1968 – Ρωγμή από το μέλλον: Ένα ιστορικό, πολιτικό αφήγημα για μια κορυφαία καμπή που όλα δείχνουν ότι ερχόταν κυρίως από το μέλλον και εξακολουθεί να προκαλεί.

Την Κυριακή 03/06 στις 20:30, το μουσικό σχήμα “Καφέ Αμάν” θα ταξιδέψει τον κόσμομε τις μελωδίες του στους ήχους του σμυρνέικου ρεμπέτικου, με φιλοδοξία να στήσουν ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι, για να αποκτήσουν ζωή οι πεζόδρομοι και οι πλατείες των γειτονιών μας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το