Ελλάδα

Διευθυντής Πνευμονολογικής Ευαγγελισμού: «Με ξεπερνά να μιλάμε για Πάσχα στο χωριό»

Ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του Ευαγγελισμού, Γιώργος Μπουλμπασάκος και ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μίλησαν στην «Ωρα Ελλάδος» εκπομπή για τα self test, το άνοιγμα για τις γιορτές του Πάσχα αλλά και για το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ο κ. Μπουλμπασάκος, ζώντας στην πρώτη γραμμή τα αδυσώπητα χτυπήματα της πανδημίας του κορονοϊού, μίλησε έξω από τα δόντια και είπε χαρακτηριστικά: «Με ξεπερνά με τέτοιο επιδημιολογικό φορτίο να συζητάμε για Πάσχα στο χωριό. Τα έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα, αλλά, βοηθήστε κι εσείς λίγο παραπάνω. Παίζουμε με τη φωτιά, το self test δεν είναι υπερόπλο».

Παράλληλα, ο κ. Μπουλμπασάκος τόνισε ότι αν επιτραπούν οι μετακινήσεις «φοβάμαι ότι θα δοκιμάσουμε τις αντοχές υγείας στα χωριά. Το σύστημα Υγείας στην Περιφέρεια, δεν θα αντέξει την πίεση που σηκώνει το σύστημα στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη» και πρόσθεσε πως: «Δεν θα έπρεπε να συζητάμε ούτε για τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα».

Από την πλευρά του, ο κ. Γώγος συμφώνησε ότι «το self test δεν είναι πανάκεια, αλλά έχει πολλά θετικά» και ξεκαθάρισε πως είναι πρώιμο να μιλάμε για Πάσχα, την ώρα που πιέζεται τόσο το σύστημα Υγείας και μετέθεσε την όποια συζήτηση για να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το