Τοπικά

Διευκρινίσεις για τη διανομή των αδιάθετων εργατικών κατοικιών του πρώην Ο.Ε.Κ. ζητεί ο Χρ. Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Εργασίας, σχετικά με την απόφαση του υπουργείου περί δωρεάν παραχώρησης των αδιάθετων εργατικών κατοικιών του πρώην Ο.Ε.Κ. (Ο.Α.Ε.Δ.).
Με την ερώτησή του, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συγκεκριμένης απόφασης, καθώς και για τις προϋποθέσεις απόκτησης κατοικίας. Επίσης, επισημαίνει στον Υπουργό Εργασία κ. Βρούτση την ανάγκη ένταξης στους δικαιούχους και των μακροχρόνια ανέργων και όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση του Χρήστου Μπουκώρου αναφέρονται τα εξής: «Κύριε Υπουργέ, σύμφωνα με στοιχεία υπάρχει πλήθος αδιάθετων εργατικών κατοικιών που ανήκουν στον καταργηθέντα Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), αρμοδιότητας πλέον του Ο.Α.Ε.Δ. και οι οποίες τα προηγούμενα χρόνια εγκαταλείφτηκαν στην ανελέητη φθορά του χρόνου.
Η πρόσφατη πληροφόρηση, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να διατεθούν οι κατοικίες αυτές σε οικογένειες με πολύ χαμηλά οικονομικά εισοδήματα, σε πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα που αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, σίγουρα αποτελεί ένδειξη ουσιαστικής πρόνοιας της κυβέρνησης για όσους έχουν, πραγματικά, ανάγκη και διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας.

Αξίζει μάλιστα να επισημανθεί ότι η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού αναμένεται να επιφέρει σημαντικά προβλήματα στη διαβίωση μια μεγάλης μερίδας συνανθρώπων μας. Ως εκ τούτου, τα διαμερίσματα που παραμένουν κενά θα πρέπει να διατεθούν και στους χρόνια ανέργους, καθώς και σε άλλες ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Για τους ανωτέρω λόγους θα πρέπει να διευκρινιστεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της συγκεκριμένης απόφασης περί δωρεάν παραχώρησης των αδιάθετων εργατικών κατοικιών του πρώην Ο.Ε.Κ. και νύν Ο.Α.Ε.Δ, καθώς ήδη με την γνωστοποίηση της πρόθεσης του υπουργείου, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από πλήθος κόσμου που πραγματικά τελεί υπό καθεστώς φτώχειας και στερούνται του αγαθού της στέγης.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της απόφασης περί δωρεάν παραχώρησης των αδιάθετων εργατικών κατοικιών του πρώην Ο.Ε.Κ. (Ο.Α.Ε.Δ.);
2. Ποια είναι τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την απόκτηση κατοικίας;».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το