Κόσμος

Διεθνής Αμνηστία: Να δοθεί τέλος στη δηλητηριώδη ρητορική του Τραμπ

Η «δηλητηριώδης» ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ δεν μπορεί να υπαγορεύει την πολιτική της επερχόμενης αμερικανικής κυβέρνησης, υπογράμμισε η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία μετά την εκλογή του αμφιλεγόμενου δισεκατομμυριούχου στην προεδρία των ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ υπήρξαν μάρτυρες κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας της ανησυχητικής και πολλές φορές δηλητηριώδους ρητορικής του προέδρου Τραμπ και άλλων προσώπων. Η ρητορική αυτή δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπαγορεύει την πολιτική της κυβέρνησης» επισήμανε η Μάργκαρετ Χουάνγκ, γενική διευθύντρια του παραρτήματος στις ΗΠΑ της Διεθνούς Αμνηστίας.

«Οι ξενοφοβικές, σεξιστικές και γεμάτες μίσος τοποθετήσεις στις οποίες προέβη ο Τραμπ δεν έχουν καμία θέση στην κυβέρνηση» πρόσθεσε σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «πρέπει να δεσμευτεί δημοσίως προκειμένου να εγγυηθεί τα δικαιώματα κάθε πολίτη χωρίς καμία διάκριση. Είτε μέσω των στρατοπέδων εγκλεισμού είτε μέσω της διάπραξης βασανιστηρίων, είδαμε τις καταστροφικές επιπτώσεις όταν εκείνοι που επιλέξαμε για να μας εκπροσωπήσουν περιφρόνησαν τις υποχρεώσεις των ΗΠΑ στο θέμα των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου» σημείωσε.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το