Τοπικά

Διέσχισαν τον Βόλο με το κλεμμένο χρηματοκιβώτιο, εγκατέλειψαν και έκαψαν το αυτοκίνητο στον Σωρό

Ένα χρηματοκιβώτιο «σήκωσαν» άγνωστοι χθες τα ξημερώματα από κεντρικό κατάστημα χαρτικών του Βόλου. Το χρηματοκιβώτιο περιείχε, σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό των 42.000 ευρώ περίπου, καθώς και προσωπικά έγγραφα του ιδιοκτήτη.

Οι δράστες, θεωρούν αστυνομικές πηγές, πως ήταν τρεις ή τέσσερις και έδρασαν ταχύτατα, αφού μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, διέρρηξαν το λουκέτο του καταστήματος και εισέβαλαν σε αυτό, φορώντας τις κουκούλες από τα μπουφάν τους. Μάλιστα φέρεται να γνώριζαν το σημείο που βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, στο βάθος του καταστήματος και καμουφλαρισμένο…
Οι δράστες έφθασαν στο κατάστημα γύρω στις 4 τα ξημερώματα, με ένα κλεμμένο ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο μάρκας «Χόντα», που μάλιστα φέρεται να είχαν κλέψει από γειτονικό σημείο. Δύο αποβιβάστηκαν από το κλεμμένο όχημα και διέρρηξαν το λουκέτο του καταστήματος, ενώ όλοι μετά μπήκαν σ’ αυτό, σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο, που δεν ήταν πακτωμένο ή βιδωμένο και αφού το μετέφεραν στο ΙΧ αποχώρησαν. Το χρηματοκιβώτιο που «σήκωσαν» είναι σχετικά μικρό και ζυγίζει γύρω στα δέκα κιλά.
Οι δράστες αφού διέσχισαν όλη την πόλη, έφθασαν σε αγροτική περιοχή, στο δρόμο Βόλου-Μικροθηβών, μετά τον Σωρό, όπου εγκατέλειψαν το κλεμμένο «Χόντα», βάζοντάς του φωτιά. Προφανώς επιβιβάστηκαν σε άλλο όχημα, που είχαν σταθμευμένο στο σημείο όπου έκαψαν το κλεμμένο και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Την κλοπή του χρηματοκιβωτίου κατάγγειλε χθες το πρωί ο 66χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος χαρτικών στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Στο κατάστημα έγινε έλεγχος για δαχτυλικά αποτυπώματα από τους αστυνομικούς, ενώ εξετάζονται κάμερες ασφαλείας γειτονικών καταστημάτων, αλλά και της εθνικής οδού, μήπως και εντοπιστούν οι δράστες. Πάντως σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δεν ταιριάζει ο τρόπος δράσης τους με αυτή των κλεφτών χρηματοκιβωτίων της Αθήνας. Υπολογίζεται πως είναι νέοι, ηλικίας από 16 μέχρι 30 χρόνων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το