Αθλητισμός

Διεργασίες στον Ολυμπιακό Βόλου ενόψει της γενικής συνέλευσης της 12ης Ιουνίου για τη σύσταση ΠΑΕ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η γενική συνέλευση του Ολυμπιακού Βόλου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ». Μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι οι διεργασίες για τη σύσταση ΠΑΕ, καθώς ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, θα συσταθεί πενταμελής επιτροπή, η οποία θα φροντίσει έτσι ώστε να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες, προκειμένου η ομάδα να γίνει Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία.

Τις τελευταίες μέρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία, πως επιχειρηματίες που δραστηριοποιείται εκτός Βόλου έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Ολυμπιακού και να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ. Το εν λόγω άτομο γνωρίζει πολύ καλά ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος, εφόσον προχωρήσουν οι συζητήσεις και αναλάβει την ΠΑΕ, θα έχει λόγο στην ομάδα, βοηθώντας στον σχεδιασμό και στη δημιουργία του ρόστερ και με την ιδιότητα του μάνατζερ στο ποδόσφαιρο.
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο και το σίγουρο είναι πως υπάρχει, τουλάχιστον, ένα άτομο που θέλει να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Ολυμπιακού Βόλου, ως επαγγελματική ομάδα πλέον.

Παραμένει άγνωστο, αν μέχρι την γενική συνέλευση της 12ης Ιουνίου δεν προκύψουν κι άλλες προτάσεις, τις οποίες η διοίκηση του Ερασιτέχνη, εφόσον τις εξετάσει, θα τις φέρει στη Γ.Σ. Πάντως, όπως τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» ο γενικός γραμματέας του Ολυμπιακού, Δημήτρης Μουρτζίνος, τα μέλη της γενικής συνέλευσης δεν μπορούν να αποφασίσουν σε ποιον θα δοθεί η ομάδα. Κι αυτό, καθώς δεν πρόκειται για ερασιτεχνικό σωματείο, αλλά για μία ΠΑΕ. «Όποιος έχει τις καλύτερες οικονομικές προϋποθέσεις και εχέγγυα, αυτός είναι κατά τη γνώμη μου που θα έχει τη μερίδα του λέοντος στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουρτζίνος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Στις περιπτώσεις δημιουργίας μιας ΠΑΕ τηρούνται κάποιες διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Αυτές οι διαδικασίες είναι ανοιχτές. Δεν πρέπει να εμφανίζουμε από τώρα, ότι είναι μία τελειωμένη υπόθεση. Ο Ολυμπιακός Βόλου μιλάει με ανθρώπους που εκδηλώνουν το πιθανόν τους ενδιαφέρον για να καλύψουν μέρος ή ολόκληρο το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα και θα υπάρξει ζωηρό και έντονο ενδιαφέρον, αλλά να μην ξεχνάμε το νόμιμο των διαδικασιών και ό,τι προβλέπεται από τον νομοθέτη για το θέμα της σύστασης μιας ΠΑΕ.

Είναι λογικό ότι το διάστημα μέχρι τη γενική συνέλευση ο Ερασιτέχνης μπορεί να κάνει επαφές. Αν θέλει κάποιος από τους ενδιαφερόμενους να εμφανιστεί στη γενική συνέλευση, έχει δικαίωμα να το κάνει, είτε μας έχει εκδηλώσει από πριν το ενδιαφέρον του, είτε όχι. Η συνέλευση που θα γίνει στις 12 Ιουνίου έχει σκοπό να οριστούν οι κανόνες και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη σύσταση της ΠΑΕ, δηλαδή πόσο θα είναι το μετοχικό κεφάλαιο, ποιος θα είναι ο αριθμός των μετοχών και ποια η τιμή της κάθε μίας. Αυτή η γενική συνέλευση έχει μία ειδοποιό διαφορά από όσες έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια: Δεν αποφασίζει η συνέλευση σε ποιον θα δοθεί η ομάδα. Τα τελευταία τρία χρόνια οι γενικές συνελεύσεις όριζαν – κατά κάποιο τρόπο – τη διοικούσα επιτροπή που θα αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα, που ήταν ερασιτεχνικό. Τώρα θα οριστούν τα δεδομένα της σύστασης ΠΑΕ. Αυτή η διαδικασία είναι διαφανής και ανοιχτή. Όποιος έχει τις καλύτερες οικονομικές προϋποθέσεις και εχέγγυα, αυτός είναι κατά τη γνώμη μου που θα έχει τη μερίδα του λέοντος στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου.
Δε διαφωνεί βεβαίως κανένας ότι προτεραιότητα στην κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου έχουν οι άνθρωποι που «έτρεξαν» την ομάδα. Ωστόσο δεν πρέπει να περνάει στον κόσμο πως αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει η υπόθεση, αλλιώς δεν υπήρχε και λόγος να κάνουμε όλες αυτές τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Εγώ θέλω απλώς να διευκρινίσω, ότι η γενική συνέλευση έχει σχέση με τον ορισμό των προϋποθέσεων και των όρων για τη σύσταση της ΠΑΕ. Μιλάμε με όλον τον κόσμο. Αν παρουσιαστεί ένας, θα είναι αυτός που θα αναλάβει την ΠΑΕ. Αν παρουσιαστούν δύο ή τρεις, θα είναι καλύτερο για την ΠΑΕ, για να έχει μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια. Υπάρχουν βέβαια και πράγματα που γίνονται και δε λέγονται».
Είναι λογικό, μέχρι τη γενική συνέλευση όλα όσα έχουν να κάνουν με το άτομο ή τα άτομα που θα αναλάβουν να «τρέξουν» την ομάδα τη νέα χρονιά, να παραμένουν ρευστά. Στο… ακουστικό τους περιμένουν τόσο το προπονητικό τιμ της ομάδας, όσο και οι ποδοσφαιριστές, αν και δεν αποκλείεται τις προσεχείς μέρες να γίνουν οι πρώτες κρούσεις από τους ανθρώπους που σκοπεύουν να αναλάβουν τον Ολυμπιακό. Ανεπίσημα, πάντως, καθώς μετά τη γενική συνέλευση θα γνωρίζουμε και επίσημα ποιοι θα διοικήσουν την ομάδα τη νέα χρονιά.

Η πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση

Καλούνται τα μέλη του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 και ώρα 18.00 μμ στο Ξενοδοχείο PARK.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι
1) Εκλογή προέδρου και Γραμματέα της συνέλευσης.
2) Σύσταση ΠΑΕ
3) Καθορισμός ύψους Μετοχικού Κεφαλαίου και τιμής μετοχής.
4) Ορισμός ονομασίας τίτλου της υπό σύστασης ΠΑΕ
5) Εκλογή πενταμελούς επιτροπής αρμόδιας για την σύσταση της ΠΑΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη.
Σε περίπτωση μη απαρτίας η επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα και στον ίδιο χώρο στις 19.οο μμ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το