Τοπικά

Οι διεκδικητές των θέσεων στα ψηφοδέλτια της Μαγνησίας

κόμματα

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα κομματικά επιτελεία και σε τοπικό επίπεδο, που ανασυντάσσουν δυνάμεις και καταστρώνουν στρατηγικές. Θα είναι ίσως οι πρώτες εκλογές που δεν θα γίνουν εκλογικά κέντρα, καθώς τα κόμματα δεν προλαβαίνουν να κλείσουν ούτε… ψηφοδέλτια.

Ο εκλογικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ κινείται δυναμικά και η πρόταση με 16 ονόματα από τα 30 που προτάθηκαν και αυτοπροτάθηκαν θα σταλεί την επόμενη εβδομάδα στην Κουμουνδούρου για να επιλέξει τους 8 υποψηφίους. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα (δημοσκοπήσεις), το κόμμα εκλέγει δύο βουλευτές, ενώ υπάρχει αισιοδοξία για ποσοστά που θα δώσουν και τρίτη έδρα.

Στη Νέα Δημοκρατία άρχισαν τα τηλέφωνα για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου που πιθανόν θα περιλαμβάνει και νέες «εισόδους», όπως των κ.κ. Καλτσογιάννη και Μιτζικού.

Ζέττα Μακρή, Κώστας Παπαδόπουλος (από τον οποίο ζήτησε το κόμμα να μετέχει), Μαρία Καπάνη, Α. Μποντός και Έλενα Αντωνοπούλου, φέρονται να επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο, όπως και ο Σωκράτης Αναγνώστου, με τον Χ. Μπουκώρο.

Η Ν.Δ. εκτός από τον Κ. Παπαδόπουλο πρότεινε συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο και στον δικηγόρο Γιάννη Καραγκιόζο που αρνήθηκε.

Στο ΠΑΣΟΚ το ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν μηδαμινό, ωστόσο η Μαγνησία παρουσιάζει την εξής ιδιαιτερότητα: Υπάρχει «στίγμα» κινητικότητας για στήριξη του κόμματος του Γ. Παπανδρέου, εφόσον αυτό δημιουργηθεί, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν υποψήφιοι για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο και μάλιστα να μπορέσει αυτό να «κλείσει» με 8 άτομα.

Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει έντονη φημολογία για υποψηφιότητα του Κ. Καρτάλη, χωρίς το τοπίο να είναι αποσαφηνισμένο. Ο ίδιος δηλώνει ότι εάν θέσει ξανά υποψηφιότητα σε εκλογές, θα είναι μόνο στη Μαγνησία, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τις προθέσεις του. Επίσης για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ακούγεται το όνομα της Νατάσσας Οικονόμου, ενώ φέρεται να επιθυμούν τη συμμετοχή τους και η Κατερίνα Γαργάλα και η Βάσω Στάμου. Από τη Νομαρχιακή καμία κρούση σε κανένα πρόσωπο δεν έχει γίνει και η ετοιμότητα είναι μηδενική.

Σοβαρό πρόβλημα συγκρότησης ψηφοδελτίου έχουν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που ζητούσαν εκλογές με ανύπαρκτη ετοιμότητα. Ειδικά στο Ποτάμι , τα προβλήματα είναι σοβαρά καθώς η τοπική οργάνωση δεν φαίνεται να έχει εκλογική ετοιμότητα και δεν γνωρίζει καν ποια πρόσωπα θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο.

Προβλήματα της τοπικής οργάνωσης στη Λάρισα οδήγησαν στην αποχώρηση από το Ποτάμι του καθηγητή Δ. Κουρέτα. Από το Βόλο ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην αντιδημάρχου και γιατρού κ. Α. Παντσά, ο οποίος βρίσκεται σε συνεννόηση με το κόμμα και όχι με την τοπική οργάνωση, ενώ ενδιαφέρον για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο έχει δείξει και ο δικηγόρος Χ. Φώτου. Η εκλογική επιτροπή του κόμματος στην Αθήνα θα αποφασίσει με ποιους θα στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο.

Το Ποτάμι φέρεται στη Μαγνησία να βγάζει και έδρα (σύμφωνα πάντα με τα σημερινά δεδομένα που καταγράφονται σε δημοσκοπήσεις) , όπως και η Χρυσή Αυγή, που υποψήφιος βουλευτής θα είναι και πάλι ο φυλακισμένος Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Το δεύτερο όνομα που ακούγεται είναι αυτό του Αρτέμιου Καλούτσα και τα υπόλοιπα ονόματα θα αποτελούν απλά «γέμισμα» για «να ενισχύουν όλοι τον Π. Ηλιόπουλο».

Στον ΣΥΡΙΖΑ προτάθηκαν ή αυτοπροτάθηκαν για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο περισσότερα από 30 άτομα, ενώ εξυπακούεται ότι υποψήφιος θα είναι ξανά ο Α. Μεϊκόπουλος.

Προτάθηκαν ως υποψήφιοι βουλευτές όλα τα μέλη του δημοτικού συνδυασμού «Δρόμοι Συνεργασίας» του Μαργαρίτη Πατσιαντά-εκτός των κ.κ. Δούρα, Δραμητινού και της κ. Φωτεινής Κοκκινάκη που δεν επιθυμούν έτσι κι αλλιώς να είναι υποψήφιοι-η Βίκη Καποτά, η Κατερίνα Παπανάτσιου, η Μαρίνα Χορδάκη, ο Γιάννης Βλάχος – πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που έχει προσχωρήσει στο φορέα της Λούκας Κατσέλη – ο Γιάννης Αντωνιάδης, ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, η Δήμητρα Μανώλη, ο Μάκης Μπαλλής, ο Δημήτρης Παντελής, Ναταλία Δοδότσιου, ο κ. Πανταζώνας από τον Αλμυρό, ο Κώστας Λαγός, η Διαλεχτή Τσιτούμη, οι αδελφοί Γαργάλα από τη Ν. Ιωνία, ενώ προτάθηκαν τα μέλη της Ν.Ε. Δ. Παπαϊωάννου και Δ. Δημητριάδης, Κ. Δελημήτρος. Επίσης προτάθηκε από μέλη του κόμματος και ο δικηγόρος Νίκος Παπαπέτρου, στο «όνομα» της διεύρυνσης.

Οι ΑΝΕΛ θα στελεχώσουν ψηφοδέλτιο με μεγάλη δυσκολία και με πρόσωπα που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στη Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ το ΚΚΕ θα κινηθεί στη στελέχωση του ψηφοδελτίου με τα γνώριμα πρόσωπα της Νομαρχιακής και του ΠΑΜΕ. Σημειώνεται ότι για το ΚΚΕ «παίζει» έδρα στη Μαγνησία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το