Τοπικά

Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών σε Καλά Νερά και παραλία Βόλου

Το 1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, είναι πια γεγονός και πραγματοποιείται το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, στην παραλία του Βόλου.
Την προηγούμενη, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, τα συγκροτήματα θα εμφανιστούν στο Λιμανάκι των Καλών Νερών, φιλοξενούμενα της Τοπικής Κοινότητας Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπελεγρίνου Κορόπης Μηλεών, το χορευτικό συγκρότημα του οποίου θα πλαισιώσει τα Βαλκανικά Χορευτικά σύνολα. Τέλος, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος με τη συμμετοχή των φιλοξενουμένων χορευτών και συνοδών των αποστολών του φεστιβάλ.
Η κορύφωση του Φεστιβάλ θα γίνει το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.00, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου θα εμφανιστούν τα χορευτικά σύνολα: Πολιτιστικού Συλλόγου «Ντούσαν Στάνκοβιτς» από την Τσέτσαβα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Πολιτιστικού Συλλόγου «Σεβντάχ» από το Βράνιε της Σερβίας, Πολιτιστικού Συλλόγου Βουλγάρων και φίλων από τη Λάρισα και του Χορευτικού Συνόλου «Η Δημητριάς».

Στόχος του 1ου Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, εκτός από την καλύτερη επικοινωνία με τους όμορους Βαλκανικούς πολιτισμούς, είναι και η γνωριμία των φιλοξενουμένων χωρών με τις ομορφιές και τα παράλια της Μαγνησίας, έτσι ώστε και η περιοχή μας να γίνει τουριστικός προορισμός των κοντινών μας χωρών. Αρωγός και σ’ αυτήν την προσπάθεια η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού, που στέκεται δίπλα στους διοργανωτές φορείς και στηρίζει τη διοργάνωση σε ότι χρειάζεται, όπως και η Τοπική Κοινότητας Καλών Νερών του Δήμου Νοτίου Πηλίου από την οποία θα ξεκινήσει η εκδήλωση την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Λιμανάκι των Καλών Νερών και με τη συμμετοχή και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μπελεγρίνου Κορόπης Μηλεών.
Το 1ο Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών έχει και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό γνώρισμα, αναδεικνύει – στην περίοδο της κρίσης – την αξία του εθελοντισμού, αφού σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στηρίζεται σε εθελοντές. Οι γυναίκες του συνόλου μαζί με τις χορεύτριες θα υποδεχθούν, και θα φροντίσουν τις εκδηλώσεις όλων των ημερών.
Ο χορός, η μουσική ταξιδεύουν από τόπο σε τόπο, από χώρα σε χώρα και είναι η μόνη γλώσσα που όλοι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν, είπε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης μας, που κάλεσε τις νέες και τους νέους να αγκαλιάσουν τους ομόδοξους Βαλκάνιους, τους συλλόγους που συμμετέχουν και την παράδοση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το