Τοπικά

Διάσταση απόψεων ….9 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ Α. Μπέου και Δ. Μακρυγιάννη

 

ΔΕΥΑΜΒ

Την ενόχλησή του για τη σύνδεση του ονόματος και της ιδιότητάς του, ως δικηγόρου, με την έκβαση της δίκης για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, εκφράζει ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ Δ. Μακρυγιάννης, με επιστολή του η οποία διαβάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης. Ο κ. Μακρυγιάννης ανοίγει ωστόσο μέσω μιας κατά τα άλλα τυπικής επιστολής προς τον δήμαρχο μείζον θέμα , καθώς αναφέρει ότι η ΔΕΥΑΜΒ όχι μόνο δεν χρωστάει στη ΕΡΓΗΛ, αλλά η ΕΡΓΗΛ χρωστάει στη ΔΕΥΑΜΒ 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Η δήλωση Μακρυγιάνη έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις δηλώσεις του κ. Μπέου, που έκανε λόγο για οφειλή προς την ΕΡΓΗΛ, ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, με αφορμή δηλώσεις του δημάρχου Βόλου και προέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Αχ. Μπέου για την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης, ο κ. Μακρυγιάννης χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη την οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά του σε σχέση με την έκβαση της δίκης, καθώς ουδέποτε εκπροσώπησε τη ΔΕΥΑΜΒ, ούτε συμμετείχε στην συγκεκριμένη δίκη, όπως τονίζει στην επιστολή του.
Απαντώντας ο κ. Μπέος σημείωσε ότι ο ίδιος ουδέποτε συνέδεσε το όνομα του κ. Μακρυγιάννη με την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ και ότι χαίρει της εκτίμησής του….
Οι κ.κ. Μπέος και Μακρυγιάνης ξέχασαν τους μεταξύ τους διαλόγους , στην προηγούμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης.
Ο κ. Μπέος είχε επιτεθεί στον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Κουτσιφέλη, που ως διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ είχε διαχειριστεί την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ και είχε δηλώσει δεν έχει εμπιστοσύνη, ούτε στις καθαρίστριες που καθάριζαν τα γραφεία εκείνων που διαχειρίστηκαν με τον έναν η τον άλλον τρόπο την υπόθεση.
Εκείνη την ώρα ο κ. Μακρυγιάννης απευθύνεται στον δήμαρχο και του λέει: προφανώς αυτό που λέτε αφορά και εμένα.
-Πρωτίστως εσάς του απαντά ο δήμαρχος και ο κ. Μακρυγιάννης αποχώρησε από τη συνεδρίαση. Εάν δεν υπήρχε κανένα ζήτημα, ο κ. Μακρυγιάνης, δεν θα είχε αποχωρήσει.
Ο κ. Μακρυγιάννης με επιστολή του στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει μεταξύ άλλων:
Θεωρώ αδικαιολόγητη την οποιαδήποτε αναφορά και σύνδεση του ονόματός μου και της ιδιότητάς μου, του δικηγόρου, με την έκβαση της δίκης, στην οποία η εταιρεία ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ, απαιτούσε από τη ΔΕΥΑΜΒ ποσό 4.000.000 περίπου ευρώ, καθόσον, ουδέποτε εκπροσώπησα τη ΔΕΥΑΜΒ, ούτε συμμετείχα στην συγκεκριμένη δίκη και τούτο προκύπτει από τα επίσημα σχετικά έγγραφα του φακέλου της υπόθεσης. Συνεπώς όλα τα αντίθετα –είτε αναφέρθηκαν στην πρώτη συνεδρίασή σας, είτε αναπαράχθηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης – δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.
Αντίθετα, το αληθές είναι ότι, υπό τη νομική καθοδήγηση εμού και του συναδέλφου μου κ. Στρατηγόπουλου, η ΔΕΥΑΜΒ προέβη σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που επιτάσσει η νομοθεσία των δημοσίων έργων και τελικώς αποκαλύφθηκε το έργο που πραγματικά εκτέλεσε η αντίδικος ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ. Βάσει των αποτελεσμάτων της σχετικής επιτροπής, που συγκροτήθηκε για τον σκοπό αυτό, η ΔΕΥΑΜΒ, σήμερα, διεκδικεί να της επιστραφούν τα χρήματα που κατέβαλε στην αντίδικο εταιρία για τις εργασίες που δεν εκτέλεσε (ως αχρεωστήτως καταβληθέντα) και ανέρχονται στο ποσό των 5.500.000 περίπου ευρώ.
Η 27χρονη επαγγελματική μου επάρκεια και εμπειρία έχει κριθεί από την κοινωνία του Βόλου, στην οποία ζω και εργάζομαι και οφείλω να την προστατεύσω για να την διαφυλάξω.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε να κινηθεί στο ποσό των 1500 ευρώ η αμοιβή του νέου δικηγόρου της ΔΕΥΑΜΒ Α. Ξηρού.
Επίσης  εκφράστηκε η αντίθεση από την πλευρά των Δρόμων Συνεργασίας για το γεγονός ότι η διανομή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ δίνεται σε ιδιώτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το