Τοπικά

Διασωληνωμένος ασθενής μεταφέρθηκε από το “Αχιλλοπούλειο” στη ΜΕΘ Λαμίας – Σε απόγνωση οι ειδικευόμενοι γιατροί

«Κλειστές» παραμένουν οι μονάδες αρνητικής πίεσης και η ΜΕΘ covid στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου νοσηλεύονται 5 και 8 άτομα αντίστοιχα, ενώ στις τρεις κλινικές νοσηλεύονται άλλα 7o άτομα, με τις διαθέσιμες κλίνες να είναι 110. Διασωληνωμένη εκτός ΜΕΘ είναι μια 75χρονη γυναίκα. Τα εξιτήρια που δόθηκαν χθες ήταν 9 και έγιναν πέντε εισαγωγές, ενώ ένα άτομο μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ της Λαμίας καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη.
Οι εισαγωγές μειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο και δόθηκαν εξιτήρια με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες. Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχει χρειασθεί να γίνει ανάπτυξη κλινών covid στην καρδιολογική κλινική. Οι 9 ειδικευόμενοι γιατροί που έχουν αναλάβει το βάρος διαχείρισης των κρουσμάτων στις κλινικές, μετά την ασθένεια δύο ειδικών παθολόγων από κορωνοϊό, απειλούν τη διοίκηση με παραίτηση, εάν δεν ενισχυθούν οι κλινικές με 5 παθολόγους. Σε κάθε βάρδια, ο κάθε γιατρός έχει στην ευθύνη του 27 ασθενείς, ενώ δεν λαμβάνουν ρεπό.

Μειώνονται τα κρούσματα
Καταγράφηκαν χθες από τα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το οποίο ενημερώνεται για όλα τα τεστ που πραγματοποιούνται τη Θεσσαλία και προχωρεί σε επιβεβαιώσεις, 10 νέα κρούσματα Covid-19 στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου. Το ένα κρούσμα αποτελεί επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος ενώ 9 ακόμη εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων σε ιδιωτικά εργαστήρια.
Στα Τρίκαλα καταγράφηκαν 28 νέα κρούσματα Covid-19. Τα 11 κρούσματα προέκυψαν κατόπιν δειγματοληψίας σε οικισμό Ρομά ενώ 16 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε βιομηχανία των Τρικάλων. Τέλος 1 κρούσμα εξετάστηκε κατόπιν συμπτωμάτων.
Στη Λάρισα καταγράφηκαν 85 νέα κρούσματα Covid-19. Τα 56 κρούσματα προέρχονται από συρροές κρουσμάτων σε κλινικές καθώς και σε σωφρονιστικό ίδρυμα της Λάρισας ενώ 27 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας δεκατρία σε ιδιωτικά εργαστήρια και δεκατέσσερα στο Γ.Ν. Λάρισας. Τέλος 2 κρούσματα προέκυψαν κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας.
Στην Καρδίτσα καταγράφηκαν 29 νέα κρούσματα Covid-19. 2 κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ 20 κρούσματα προέρχονται από συρροή κρουσμάτων σε ιδιωτική κλινική της Καρδίτσας. Τέλος 3 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων σε ιδιωτικά εργαστήρια ενώ 4 κρούσματα προέκυψαν από τη μαζική δειγματοληψία Drive Through Testing με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests)στην περιοχή του Παλαμά.

Νέα δωρεάν τεστ
Στο πλαίσιο των δράσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, συνεχίζονται οι δωρεάν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (Rapid Tests) μέσω της δράσης «Drive Through Testing».
Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν στον Βόλο (Πανθεσσαλικό Στάδιο) σήμερα Παρασκευή 4.12.2020, από ώρα 9 π.μ. έως 1 μ.μ. Όπως ανακοίνωσε η ομάδα του ΕΟΔΥ, τα τεστ θα γίνονται κάθε Παρασκευή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το