Αθλητισμός

Διασκέδασαν παίζοντας μπιτς πόλο – Ολοκληρώθηκε στις Αλυκές το πρωτάθλημα που διοργάνωσε η Νίκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις Αλυκές το πρωτάθλημα μπιτς πόλο που διοργάνωσε η Νίκη με την αρωγή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της International Beach Waterpolo Association. Συμμετείχαν 16 ομάδες από Ελλάδα και Κύπρο που προσέφεραν πλούσιο θέαμα.
Το συγκεκριμένο τουρνουά αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό για φέτος του Beach Waterpolo Tour. Το … ταξίδι είχε αρχίσει στο Ικίκε της Χιλής και συνεχίστηκε σε Κέρκυρα, Λεμεσό, στο Ζαντάρ της Κροατίας και την Αθήνα. Στον Βόλο έπεσε η αυλαία και το μεσημέρι της Κυριακής είχαμε απονομές.
Αρχικά βραβεύτηκε ως πρωταθλήτρια όλης της διοργάνωσης η ομάδα «Ρετάλια», που είχε την υψηλότερη βαθμολογική συγκομιδή σε όλα τα τουρνουά, με τον π. Δημήτριο να κάνει την σχετική απονομή. Επίσης έγιναν οι απονομές για τον πρωταθλητή του τουρνουά του Βόλου. Η ομάδα που πήρε τον τίτλο στον τελευταίο σταθμό του Beach Waterpolo Tour ήταν η Exalco Sharks Λάρισας, που στον τελικό νίκησε με 2-0 σετ τον Λεωνίδα Λαμίας.

Η «ΘτΔ» έδωσε το «παρών» στο χώρο των αγώνων στις Αλυκές και μίλησε με τους ανθρώπους που έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για να έχει επιτυχία η διοργάνωση.
Ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη» Στέργιος Φάτσης μας είπε: «Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς πόλο στην πόλη μας, η οποία φιλοξένησε για πρώτη φορά ένα τέτοιο γεγονός. Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια για να έχει επιτυχία η διοργάνωση. Επειδή ήταν η πρώτη μας φορά παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, αλλά καταφέραμε να λύσουμε τα περισσότερα από αυτά. Έχοντας πλέον την τεχνογνωσία, τα επόμενα χρόνια θα επιδιώξουμε να έχουμε περισσότερους αθλητές και ομάδες, ώστε το τουρνουά αυτό να γίνει θεσμός για τον Βόλο.
Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω το αστικό και το υπεραστικό ΚΤΕΛ για τις διευκολύνσεις που έκανε στους συμμετέχοντες, την Περιφέρεια Θεσσαλίας που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό μας και φυσικά την International Beach Waterpolo Association που μας εμπιστεύτηκε την διοργάνωση. Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι κοντά μας και άλλοι φορείς και επιχειρήσεις, ώστε το συγκεκριμένο τουρνουά να γίνει ένα πολύ δυνατό αθλητικό δρώμενο για την πόλη μας. Ως Νίκη Βόλου θέλουμε να ενισχύσουμε τον αθλητικό τουρισμό της πόλης μας. Ραντεβού του χρόνου…».

Αρκετά ικανοποιημένος από τη διοργάνωση και τις συμμετοχές ήταν και ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος πόλο της Νίκης, Σωτήρης Καλογήρου, που δήλωσε τα εξής: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για το γεγονός ότι έγινε το 1ο τουρνουά στον Βόλο. Είχαμε συμμετοχές από Βόλο, Λάρισα, Λαμία, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο. Πέρα από τους συνδιοργανωτές θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ι.Μ. Δημητριάδος και τον π. Δημήτριο ο οποίος ευλόγησε την εκδήλωση και ήταν μαζί μας. Να ευχαριστήσω τον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας, τη Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας και τον Νηρέα Λαμίας. Επίσης, αθλητές από τις τοπικές ομάδες, τον ΟΕΑ/ΝΑΒ και τον Βόλο, που ήρθαν και συμμετείχαν παρά κάποιες αντίθετες προτάσεις που τους είχαν γίνει. Τους συγχαίρω όλους και βέβαια να ευχαριστήσω την οργανωτική επιτροπή και όλα τα παιδιά από την International Beach Waterpolo Association. Είναι πολύ σημαντικό που ο Βόλος ανοίγει την αγκαλιά του σε σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Ο αθλητισμός ενώνει… Αυτό έχει σημασία. Ό,τι έχει σχέση με παιδιά, αθλητισμό και υδατοσφαίριση το αγαπάμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το