Τοπικά

Διαμαρτυρία των νηπιαγωγών στην Πρωτοβάθμια Μαγνησίας για τη νέα ώρα αποχώρησης των νηπίων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο πλαίσιο \ευρύτερης κινητοποίησης της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), πραγματοποίησαν σήμερα στο κτίριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας οι νηπιαγωγοί λόγω των αρρυθμιών που έχει προκαλέσει η νέα αλλαγή στη χρονική ώρα αποχώρησης των προνηπίων και νηπίων από το σχολείο, από τη μία το μεσημέρι που ίσχυε μέχρι πρότινος στις 13.10.
Αυτό το δεκάλεπτο έχει προκαλέσει την αντίδραση των νηπιαγωγών που θεωρούν ότι με την αλλαγή αυτή προκαλείται συνωστισμός έξω από τα νηπιαγωγεία, ειδικά εκεί που συστεγάζονται και με τα δημοτικά τα οποία τελειώνουν το διδακτικό τους ωράριο στις 13.15.
Για την αλλαγή της ώρας εκδόθηκε ΦΕΚ από το υπουργείο Παιδείας και το νέο ωράριο αποχώρησης ισχύει εδώ και λίγες ημέρες.
«Το ωράριό μας αυξήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικά χρόνια και από τις 12.10 που τελείωναν τα μαθήματα, πήγε στη μία το μεσημέρι. Τώρα εν μέσω σχολικής χρονιάς έρχεται μια ακόμη αλλαγή και επεκτείνεται κατά δέκα λεπτά» τόνισε η αντιπρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και προϊσταμένη νηπιαγωγείου κ. Αποστολία Μπέκα και πρόσθεσε πως η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση και αντίδραση στα νηπιαγωγεία, γιατί αποφασίστηκε αλλαγή του ωραρίου χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο του υπουργείου με τη ΔΟΕ και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οπότε πάλι έπρεπε να αναπροσαρμοστούν τα δεδομένα. Κυρίως, όμως υπάρχει αναστάτωση, γιατί τελικά προκαλείται μεγαλύτερος συνωστισμός έξω από τα Νηπιαγωγεία σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση. Μέχρι πρότινος γονείς που είχαν παιδιά στο Νηπιαγωγείο και στο δημοτικό, έρχονταν αρχικά στο Νηπιαγωγείο και έπαιρναν το παιδί τους, πήγαιναν σπίτι και μετά μετάβαιναν στο δημοτικά, για να πάρουν το δεύτερο παιδί τους,. Ούτε πηγαδάκια υπήρχαν ούτε συνωστισμός έξω από Νηπιαγωγεία και δημοτικά. Δεν ξέρουμε, τι επηρέασε το υπουργείο, ώστε να λάβει αυτή την απόφαση που έχει φέρει αναστάτωση».
Μάλιστα επισήμανε πως οι νηπιαγωγοί είναι επιστήμονες που κάνουν εφημερία όλη την ώρα, καθώς έχουν να κάνουν με μικρά παιδιά. Δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό χαλάρωσης».

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΔΡΟΜΟΛΕΓΩΝΤΑΣ – Ένα γράμμα προς το σύστημα (τα τέλη πληρωμένα)

του Βασίλη Καλλία, παιδαγωγού κυκλοφορίας, εκπαιδευτή οδηγών Αγαπητό σύστημα για να πεινάσω, να κρυώσω και…

3 Δεκεμβρίου 2023

Ενδιαφέρον για εξοχικά στην Ελλάδα

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, πολιτικού μηχανικού - κατασκευαστή PKK Constructions Ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στη…

3 Δεκεμβρίου 2023

Συνεισφέροντας στην Ισότητα: Κοινωνική δράση κατά της βίας εις βάρος των γυναικών στον 21ο αιώνα

Της Ράνιας Γάτου, ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού Επισημαίνοντας την επικαιρότητα και τη σοβαρότητα του θέματος, η…

3 Δεκεμβρίου 2023

Έχασε 1-0 από την ΑΕΛ η Νίκη που «φωνάζει» για γκολ του Κάσσου που δεν μέτρησε

Την τρίτη συνεχόμενη ήττα υπέστη η Νίκη, η οποία έχασε 1-0 από την ΑΕΛ στο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Βιβλία που ξεχώρισαν:- Επιλογή από τη βιβλιοπαραγωγή των τελευταίων μηνών

Του Βασίλη Κουτσιαρή, συγγραφέα παιδικών βιβλίων  Α’ ΜΕΡΟΣ Τους τελευταίους μήνες κυκλοφόρησαν πολύ όμορφα εικονογραφημένα…

3 Δεκεμβρίου 2023

Mo Skillz: Πέθανε ο γνωστός ράπερ σε ηλικία 38 ετών

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 38 ετών, άφησε ο γνωστός ράπερ Mo Skillz. Σύμφωνα…

3 Δεκεμβρίου 2023