Τοπικά

Διαμαρτυρία πολιτών έξω από την Περιφερειακή Ενότητα για την καύση σκουπιδιών – Νέο φορτίο στην ΑΓΕΤ από την Ιταλία

Κινητοποίηση έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, με αφορμή το ξεφόρτωμα νέου πλοίου που μεταφέρει σκουπίδια για καύση σήμερα στην ΑΓΕΤ, προγραμματίζει η Επιτροπή Αγώνα πολιτών για αύριο το μεσημέρι στη μια.

«Ήρθε η ώρα να μιλήσουν οι πολίτες. Σήμερα Δευτέρα 22-7-2019 άλλο ένα πλοίο από Ιταλία θα ξεφορτώσει 3000 τόννους σκουπιδιών. Αυτά θα καούν στην ΑΓΕΤ, δίπλα στις πόρτες μας. Θα το επιτρέψουμε; Θα συμβιβαστούμε με τη μυρωδιά καμένου πλαστικού στην πόλη μας;
Όλοι αύριο 23-7-2019 στις 13:00 έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Αναλήψεως με Ιωλκού) για να ζητήσουμε να σταματήσει η εκφόρτωση και να απαιτήσουμε την υγεία μας.
Στη συνέχεια θα μεταβούμε στον χώρο του λιμανιού της ΑΓΕΤ για να διαμαρτυρηθούμε για την εκφόρτωση των Ιταλικών σκουπιδιών.
Αν το επιτρέψουμε, μόνο μέσα στο καλοκαίρι του 2019 θα έχει κάψει 20.000 τόννους. Θα αφήσεις αυτόν τον ωραίο τόπο να γεμίσει τοξικούς ρύπους, όσο τα παιδιά σου θα κάνουν μπάνιο στις παραλίες; Ο Βόλος μας δεν θα γίνει ο σκουπιδότοπος της Ευρώπης»

Η Επιτροπή κατηγορεί την Περιφέρεια πως δεν έχει την βούληση να σταματήσει την καύση: Το 2013 η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέστειλε την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ-Lafarge στο Μυλάκι Ευβοίας, ώσπου να εκδικαστεί η υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δυστυχώς, η απόφαση για διάφορους λόγους ήταν καταδικαστική και δόθηκε το πράσινο φως για τη συνέχιση της καύσης.
Εδώ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας γιατί δεν αναστέλλει την καύση
σκουπιδιών μέχρι την εκδίκαση στο ΣτΕ, στο οποίο έχει προσφύγει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία; Μήπως δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να το κάνει;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το