Τοπικά

Διακόσια κενά εκπαιδευτικών στη Μαγνησία θα καλυφθούν με αναπληρωτές

Ακόμη και τα 200 αγγίζουν τα κενά νηπιαγωγών, δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία της Μαγνησίας και τα οποία αναμένεται να καλυφθούν με τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Μέχρι και μεθαύριο Δευτέρα οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις για να προσληφθούν ως αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την ερχόμενη σχολική χρονιά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία τα κενά ξεπερνούν τα 100 με το μεγαλύτερο ζήτημα φέτος να προκύπτει στους νηπιαγωγούς.
Πιο συγκεκριμένα τα κενά νηπιαγωγών ανέρχονται στα 20 και είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά. Επίσης τα κενά στην ειδική αγωγή ανέρχονται στα 50 και εκεί περιλαμβάνονται δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, αλλά και εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων.

Τα κενά στους δασκάλους αγγίζουν τα τρία, όλα στα νησιά των Σποράδων. Επίσης λείπουν δέκα καθηγητές πληροφορικής, δεκαπέντε καθηγητές από τις ειδικότητες των εικαστικών και της θεατρολογίας, ενώ μερικά κενά υπάρχουν στις ειδικότητες των μουσικών και των ξενόγλωσσων φιλολογιών.
Αν προσθέτουμε και τα κενά δασκάλων στις Τάξεις Υποδοχής που έχουν εγκριθεί στον Νομό, τότε τα κενά αγγίζουν τα 115. Παράλληλα, αν υπολογιστούν και οι προσλήψεις αναπληρωτών που πρέπει να γίνουν για τα τμήματα της Παράλληλης Στήριξης, τότε ο λογαριασμός με τα κενά γίνεται ακόμη υψηλότερος.
Ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος δήλωσε πως «μεθαύριο Δευτέρα θα αποστείλουμε στο υπουργείο Παιδείας τα κενά σε εκπαιδευτικούς, όπως μας έχει ζητηθεί σε σχετικό έγγραφο. Προσδοκούμε να καλυφθούν τα κενά, ώστε να μην υπάρξουν ζητήματα. Αυτές τις μέρες γίνονται αιτήσεις για αποσπάσεις των εκπαιδευτικών από περιοχή σε περιοχή εντός Νομού, ενώ μεθαύριο θα γνωρίζουμε και τις λειτουργικές υπεραριθμίες εκπαιδευτικών».
Αρκετά κενά καταγράφονται και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα για ακόμη μια χρονιά είναι οι ελλείψεις σε καθηγητές του κλάδου ΠΕ04, δηλαδή φυσικούς, βιολόγους, χημικούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΜΕ Μαγνησίας οι ελλείψεις σε αυτές τις ειδικότητες αγγίζουν τις 20.
Από κει και πέρα κενά υπάρχουν και σε άλλες ειδικότητες. Πιο αναλυτικά υπάρχουν κενά στις εξής ειδικότητες: Α’ Μαγνησίας: 20 στον κλάδο των φυσικών, πέντε μαθηματικών. Στην ειδική αγωγή υπολογίζονται κοντά στα 30, αν και αυτές τις μέρες καταγράφονται. Επίσης μεθαύριο Δευτέρα θα υπάρχει εικόνα και για τις τεχνικές ειδικότητες, όπου επίσης θα υπάρξουν κενά. Στη Β’ Μαγνησίας, δηλαδή τα νησιά υπάρχουν πέντε κενά φιλολόγων, πέντε μαθηματικών, οκτώ φυσικών, βιολόγων και χημικών. Επίσης υπάρχουν κενά στην πληροφορική αλλά και σε άλλες ειδικότητες.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας κ. Μαρία Γιαννουλή επισήμανε πως «μετά και την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών που φέτος πήγαν λίγο πιο πίσω λόγω των εκλογών αλλά και της πραγματοποίησης αποσπάσεων, όπου ικανοποιήθηκε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αιτήσεων, υπάρχουν, όπως κάθε χρόνο κενά καθηγητών τα οποία θα καλυφθούν με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Σημαντικό θέμα υπάρχει με τις ελλείψεις καθηγητών στον κλάδο των φυσικών επιστημών».
Μεθαύριο Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του καλοκαιριού για να γίνει η καλύτερη δυνατόν προετοιμασία ενόψει της έναρξης των μαθημάτων στις 11 Σεπτεμβρίου..

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το