Ελλάδα, Κόσμος

Διακινούσε σκληρές εικόνες παιδικής πορνογραφίας

pornografia

Υλικό με σκληρές εικόνες παιδικής πορνογραφίας «ανέβαζε» στο Διαδίκτυο 80χρονος Γερμανός, ο οποίος συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, τα ιντερνετικά ίχνη του συλληφθέντος εντοπίστηκαν αρχικά στο εξωτερικό από αλλοδαπές αρχές κατά τη διενέργεια διεθνούς επιχείρησης που έγινε στο πλαίσιο της πάταξης της πορνογραφίας ανηλίκων, στην οποία συμμετείχε και η ΕΛ.ΑΣ.
Πολύμηνες έρευνες
Υστερα από πολύμηνες έρευνες, οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να φτάσουν στην ταυτότητα του δράστη και την περασμένη Πέμπτη τον συνέλαβαν στο σπίτι του σε χωριό της βόρειας Ελλάδας.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 80χρονου, διακριβώθηκε η εμπλοκή του σε υπόθεση κατοχής και διαμοιρασμού υλικού πορνογραφίας ανηλίκων εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ κατασχέθηκε φορητός υπολογιστής, εξωτερικός σκληρός δίσκος, τρεις συσκευές αποθήκευσης δεδομένων (USB) και smartphone.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής, κατηγορούμενος για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, ενώ τα ψηφιακά μέσα αποθήκευσης εστάλησαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω διερεύνηση.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το