Τοπικά

Διαφωνίες πρώην και νυν δημάρχου για τη μασκότ του Βόλου

μασκότ

Να «αγκαλιάσουν» τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, διασφαλίζοντας με την παρουσία τους το ήρεμο κλίμα στην πόλη, ζήτησε από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης ο Αχ. Μπέος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι έχει γίνει τεράστια προσπάθεια από εργαζόμενους και τα στελέχη της δημοτικής αρχής, προκειμένου να δημιουργηθεί μία διαφορετική εικόνα στην πόλη ενόψει των γιορτών και κάλεσε όλους να συμβάλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση.
Τις παρατηρήσεις του για το θέμα διατύπωσε ο πρώην δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης. Εξέφρασε φόβους για την καταστροφή του χώρου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, όπου στήνεται ο εξοπλισμός για το χριστουγεννιάτικο πάρκο, λέγοντας ότι η αποκατάσταση θα απαιτήσει χρόνο και κόστος και ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση του δημάρχου προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Επίσης, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την επιλογή της μασκότ της πόλης, τον μικρό Νικόλα, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να είχε γίνει διαγωνισμός ιδεών και να επιλεγεί από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Δήμου Βόλου εκείνη που θα αρμόζει στην ιστορική μνήμη, την πολιτιστική ταυτότητα και τη σύγχρονη φυσιογνωμία της πόλης. «Η μασκότ δεν είναι μιας χρήσης», τόνισε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας ο κ. Μπέος σημείωσε ότι είχαν ζητηθεί οι προτάσεις της αντιπολίτευσης, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση, με αποτέλεσμα τώρα να γίνεται κριτική εκ του ασφαλούς. «Ο κόσμος αγκαλιάζει τον Νικόλα, εσείς είχατε συνηθίσει να κάνετε διαγωνισμούς για τους φίλους σας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο χώρος της πλατείας Ρήγα Φεραίου που μισθώθηκε από τον ίδιο επιχειρηματία, θα αποδώσει φέτος στο Δήμο Βόλου περισσότερα χρήματα απ’ ότι πέρυσι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το