Τοπικά

Διαφωνία ΔΑΣ ΟΤΑ με απόφαση να στηριχθεί το “ΟΧΙ”

ΔΑΣ-ΟΤΑ

Διαφωνεί με την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ να στηρίξει το “ΟΧΙ’ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, η παράταξη της ΔΑΣ ΟΤΑ, στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας. Σε ανακοινωσή της επισημαίνει ότι η απόφαση ελήφθη με βάση το πλαίσιο της κυβερνητικής λογικής δηλαδή ΄΄της αντίστασης στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των δανειστών ΄’’ αφήνοντας στην πραγματικότητα στο απυρόβλητο τα υπογεγραμμένα σχέδια της κυβέρνησης για ένα νέο μνημόνιο καθώς και την πολιτική της Ε.Ε.

Την απόφαση υπερψήφισαν το ΜΕΤΑ και η Συνδικαλιστική Ανατροπή (Μπαλασόπουλος) ανατρέποντας στην πραγματικότητα και την απόφαση που είχε πάρει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ πριν απο λίγες μέρες όπου καταδίκαζε το κείμενο των 47+8 σελίδων της κυβέρνησης και είχε προκηρύξει απεργία την μέρα της συμφωνίας. Η ΔΑΚΕ πρότεινε το’ ΝΑΙ’ επναλαμβάνοντας την επιχειρηματολογία της ΝΔ περί εθνικού διχασμού.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ ΟΤΑ καταψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ και εξήγησαν ότι οι συνάδελφοι δεν πρέπει να συρθούν να επιλέξουν ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη δηλαδή ανάμεσα στην πρόταση ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ για συμφωνία και την πρόταση των 47+8 σελίδων της κυβέρνησης. Και τα δύο ισοδυναμούν με νέο αντιλαικό μνημόνιο. Φέρνουν νέα αντιλαικά μέτρα. Πραγματικό συμφέρον για τους συναδέλφους είναι να σηκώσουν το ανάστημα τους και να εκφράσουν με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα την αντίθεση του στα μνημόνια διαρκείας. ψηφίζοντας στην κάλπη “Όχι στην πρόταση Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ, όχι στην πρόταση της κυβέρνησης και αποδέσμευση από την Ε.Ε.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το