Τοπικά

Διαδοχικές συναντήσεις της «Κίνησης Ενότητας» με επαγγελματίες του τουρισμού

Στο πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών για τον ελληνικό τουρισμό λόγω της πανδημίας, οι επαγγελματίες του χώρου προσπαθούν να επιβιώσουν, χωρίς ωστόσο να θεωρείται τίποτα δεδομένο και σίγουρο. Οι επαγγελματίες έχουν δεχθεί το πιο ηχηρό πλήγμα από την κατακόρυφη μείωση της τουριστικής δραστηριότητας.
Η δημοτική παράταξη «Κίνηση Ενότητας» στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιουλίου διαδοχικές συναντήσεις με επαγγελματίες τουρισμού τόσο από τους ορεινές κοινότητες όσο και τους παραλιακούς οικισμούς, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί η κατάσταση και να συζητηθούν παρεμβάσεις και τονωτικές ενέσεις από πλευράς Δήμου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της παράταξης Μαρία Σαμαρά « οι επαγγελματίες στο Ανατολικό Πήλιο δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην εστίαση και τη διαμονή, γνωρίζουν πολύ καλά το αντικείμενό τους, έχουν επενδύσει στις επιχειρήσεις τους και δημιουργούν θέσεις εργασίας συμβάλλοντας στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Συγχρόνως δημιουργούν τις συνθήκες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών αποτελώντας κρίσιμο κρίκο του συνολικού τουριστικού πακέτου που προσφέρει ο τόπος μας.
Κεντρικό στοιχείο των συναντήσεων και συζητήσεων μαζί τους είναι η μεγάλη απογοήτευση που μας μεταφέρουν για την μείωση των καταναλωτών και τη βουτιά στους τζίρους. Εδώ και χρόνια δεν έχουν να θυμούνται τόσο δύσκολο καλοκαίρι. Και είναι διάχυτος ο προβληματισμός και η αγωνία τους, καθώς για τους περισσότερους η θερινή τουριστική σεζόν αποτελεί το βαρόμετρο για την οικονομική τους επιβίωση στους δύσκολους μήνες του χειμώνα που ακολουθούν.

Στις συζητήσεις μας, όπου παρευρέθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη της παράταξής μας και μέλη των τοπικών συμβουλίων τονίστηκαν τα ελλιπή μέτρα στήριξης που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση για τον κλάδο της εστίασης, όταν οι υποχρεώσεις παραμένουν και αυξάνονται. Τονίστηκε επίσης η ελλιπής στήριξη του Δήμου σε μέτρα παρεμβατικού χαρακτήρα.
Ο απολογισμός της φετινής χρονιάς θα γίνει στο τέλος της σεζόν, που φέτος αναμένεται να έρθει πιο σύντομα από κάθε άλλη φορά. Τότε θα πρέπει να γίνει μια ευρεία συνάντηση σε τοπικό επίπεδο όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να παρθούν αποφάσεις για νέα μέτρα στήριξης για ένα κλάδο που στηρίζει το εισόδημα αρκετών οικογενειών στον τόπο μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το