Τοπικά

Διαδικτυακή συνάντηση της Ζέττας Μακρή με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλοννήσου

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή συνεχίζει την πρωτοβουλία, που, πρώτη, είχε, για τη διεξαγωγή διαδικτυακών συζητήσεων τόσο με τους παραγωγικούς κλάδους όσο και με τις δημοτικές αρχές του Ν. Μαγνησίας. Έτσι, χθες, Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, σειρά είχε ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Αλοννήσου προκειμένου να συζητηθούν φλέγοντα ζητήματα, που απασχολούν τους επαγγελματίες του νησιού, ιδιαίτερα την παρούσα χρονική στιγμή, λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου, αμέσως μετά την υγειονομική κρίση.
Η διαδικτυακή συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων Αλοννήσου κ. Βαγγέλης Αναγνώστου, η γραμματέας του συλλόγου κ. Χαρίκλεια Θεοδώρου, η ταμίας του συλλόγου κ. Μάχη Ευσταθίου και η πολιτευτής της ΝΔ κ. Ζαφειρούλα Αναγνώστου, ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική καθώς συζητήθηκαν και αναλύθηκαν αρκετά ζητήματα που ταλαιπωρούν τον τουριστικό κλάδο, ιδίως κατά τη μεταβατική περίοδο μετά την έξαρση της πανδημίας, που όλοι, και, κυρίως, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες προσπαθούν να βρουν το βηματισμό τους, με την αρωγή και την υποστήριξη του κράτους. Έτσι, τέθηκαν προβληματισμοί για θέματα, κυρίως φορολογικής και οικονομικής φύσεως, όπως είναι η υπερφορολόγηση, οι τυχόν φοροαπαλλαγές για το τρέχον έτος, η ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που προκαλούν οι βραχείες μισθώσεις καταλυμάτων μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, αλλά και θέματα υγειονομικής φύσεως, όπως ο τρόπος λειτουργίας των ενοικιαζομένων δωματίων μετά την έκδοση των αντίστοιχων πρωτοκόλλων από τις αρμόδιες υπηρεσίες και η στελέχωση του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου του νησιού, ενώ, τέλος, δόθηκαν και, επί τόπου, απαντήσεις σε διάφορα ζητήματα.

Συγκεκριμένα, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας παρενέβη, στη συζήτηση, και διευθετήθηκε το θέμα του ξενοδοχείου καραντίνας δεδομένου ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ, γνωστοποίησε ότι τα μικρά καταλύματα δε χρειάζεται να έχουν δωμάτια καραντίνας. Επίσης, στη συζήτηση παρενέβη και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα της συγκοινωνιακής δρομολογιακής πολιτικής, ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για να εξυπηρετούνται οι τουρίστες.
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τους συνδικαλιστές τόσο για την εξαιρετική γνώση των θεμάτων, που είχαν, και για τις εύστοχες παρατηρήσεις τους όσο και για την αναλυτική της ενημέρωση για τα ζητήματα που τους απασχολούν προκειμένου να παρέμβει ουσιαστικά στις αρμόδιες αρχές και να δρομολογηθεί τάχιστα η επίλυσή τους το αμέσως επόμενο διάστημα. Η βουλευτής δεν παρέλειψε, δε, να σημειώσει ότι θα ενημερώσει τα μέλη του συλλόγου για κάθε εξέλιξη των θεμάτων που συζητήθηκαν, ενώ τους ενεθάρρυνε για την περαιτέρω συλλογή ζητημάτων, για την επόμενη διαδικτυακή συζήτηση μαζί τους, αλλά και τους ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που της επεφύλαξαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αλόννησο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το