Κόσμος

Η DHL μετέφερε τον μαύρο ρινόκερο Ελίσκα από την Τσεχία στην Αφρική

dhl-elephantas
Ο θηλυκός Ανατολικός μαύρος ρινόκερος Ελίσκα μεταφέρθηκε από την Τσεχία στο Εθνικό Πάρκο της Τανζανίας, σε μια προσπάθεια να προστατευθεί το σπάνιο αυτό είδος.

Η DHL παρείχε ένα ειδικά διαμορφωμένο μεταγωγικό αεροσκάφος Boeing 757-200 για να κάνει άνετη την παραμονή του ζώου και να μειώσει το χρόνο του ταξιδιού.
Η DHL, παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή διεθνών ταχυμεταφορών, έχει ολοκληρώσει ακόμη ένα ορόσημο στις μεταφορές, παραδίδοντας ένα μαύρο ρινόκερο από τον τόπο γέννησής τους, στην Τσεχία, στο φυσικό του χώρο, στην Τανζανία. Η 3χρονη θηλυκή Ελίσκα, μεταφέρθηκε στο φυσικό πάρκο της Τανζανίας, στα πλαίσια ενός διαρκούς προγράμματος προστασίας άγριων ζώων, από το George Adamson Wildlife Preservation Trust, που αποσκοπεί στο να βοηθήσει απειλούμενα είδη να μεγαλώσουν και να ευδοκιμήσουν στο φυσικό τους περιβάλλον.
«Η μεταφορά της Ελίσκα στην Τανζανία συνεχίζει την υπερήφανη παράδοση της DHL Express για την υποστήριξη διεθνών προσπαθειών προστασίας ζώων», δήλωσε ο Ken Allen, CEO της DHL Express ενώ πρόσθεσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που είχαμε την ευκαιρία να μεταφέρουμε αυτό το πανέμορφο ζώο στην Αφρική και να παίξουμε το ρόλο μας σε αυτές τις κρίσιμες προσπάθειες αύξησης των απειλούμενων πληθυσμών των Ανατολικών μαύρων ρινόκερων. Πολύπλοκα έργα, όπως αυτό, όπου η αποτυχία απλώς δεν υπάρχει ως επιλογή, μας επιτρέπουν να δείξουμε την ισχύ του διεθνούς δικτύου της DHL και την εξειδίκευση των πιστοποιημένων διεθνών συνεργατών μας».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το