Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: «Οι κάτοικοι των Σταγιατών πίνουν νερό εις υγείαν των κορόϊδων»

«Επί μια δεκαετία οι κάτοικοι των Σταγιατών πίνουν νερό εις υγείαν των κορόϊδων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ, με αφορμή τις αντιδράσεις για την αποκοπή της ύδρευσης των σπιτιών τους από την πηγή της Κρύας Βρύσης και τη σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης με πηγή της Πορταριάς. Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις κορυφώθηκαν την περασμένη Κυριακή με πορεία που έκαναν κάτοικοι του χωριού, κρατώντας μαύρες σημαίες, προς το σπίτι του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Θανάση Μπόγκα.
Η ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνει ότι η απόφαση για τη σύνδεση του δικτύου με την πηγή Μάνα της Πορταριάς, ελήφθη μετά την καταστροφή του συστήματος απολύμανσης, για πέμπτη φορά, υποστηρίζοντας ότι με την επιλογή αυτή διασφαλίζεται η απρόσκοπτη υδροδότηση του οικισμού, με πηγαίο νερό άριστης ποιότητας και απολύτως ασφαλές, και επίσης εξαφανίζονται τα έξοδα ηλεκτρικής ενέργειας για την άντληση, που επιβάρυναν τους πολίτες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.

Η ΔΕΥΑΜΒ αναφέρει, ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της:

Είναι εξαιρετικά λυπηρό, ότι οι κάτοικοι των Σταγιατών (30 για την ακρίβεια) δεν αποδοκίμασαν κατ΄ελάχιστο την καταστροφή του συστήματος απολύμανσης του πόσιμου νερού εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού, επιτρέποντας δολιοφθορές που δημιουργούν κινδύνους στη δημόσια υγεία.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για τις Σταγιάτες, με αριθμούς και γεγονότα, από το 2011 οπότε και ο οικισμός Σταγιατών συμπεριελήφθηκε στην ΔΕΥΑΜΒ.
Η πρώτη μας επαφή σαν υπηρεσία με τον οικισμό ήταν να αποκαταστήσουμε βλάβη στον κεντρικό αγωγό υδροδότησης του οικισμού, ο οποίος περνούσε δίπλα σε βόθρο και το νερό που έφθανε στα σπίτια περιείχε μεγάλα φορτία κολοβακτηριδίων. Στην συνέχεια στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της υδροδότησης του οικισμού και της παροχής του δημόσιου αγαθού του πόσιμου νερού με ασφαλή τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η υγεία του πληθυσμού, εγκαταστήσαμε σύστημα απολύμανσης.

Συνολικά πέντε (5) φορές, εγκαταστήσαμε συστήματα απολύμανσης και ισάριθμες φορές άγνωστοι τα κατέστρεψαν επιβαρύνοντας τους πολίτες του Βόλου με 25.000 €. Επιπλέον το νερό της πηγής έφθανε στους καταναλωτές με άντληση, επιβαρύνοντας περαιτέρω τις δαπάνες της ΔΕΥΑΜΒ, ή καλύτερα τους συνεπείς πολίτες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας, οι οποίοι με την πληρωμή των λογαριασμών τους κάλυπταν και τις δαπάνες των Σταγιατών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων των Σταγιατών, απολαμβάνει την πληρωμή της ύδρευσης με ετήσιο τιμολόγιο των 60 € ανά έτος. Οι καταναλωτές του οικισμού είναι 132. Η συνολική τους οφειλή στην ΔΕΥΑΜΒ, σήμερα είναι 18.358,63 €. Δηλαδή επί μια δεκαετία οι κάτοικοι των Σταγιατών, πίνουν νερό εις υγείαν των κορόϊδων και όπως γράφουν και σε μια ανακοίνωση, το «πολιτισμό» αυτόν τον οφείλουν στην πηγή!!!

Μετά την καταστροφή εν μέσω της πανδημίας του συστήματος απολύμανσης, για πέμπτη φορά !!!, η ΔΕΥΑΜΒ αξιοποίησε ήδη κατασκευασμένο έργο (από τον πρώην Δήμο Πορταριάς), με λεφτά των πολιτών μέσω του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων και εξασφάλισε την υδροδότηση του οικισμού με πηγαίο νερό από την πηγή Μάνα Πορταριάς ήδη απολυμασμένο.
Με την επιλογή αυτή, πρώτα πρώτα διασφαλίζεται η απρόσκοπτη υδροδότηση του οικισμού, με πηγαίο νερό άριστης ποιότητας και απολύτως ασφαλές. Επιπλέον εξαφανίζονται τα έξοδα ηλεκτρικής ενέργειας για την άντληση, που επιβάρυναν τους πολίτες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.

Για την ΔΕΥΑΜΒ, δεν υπάρχουν πολίτες ανώτεροι και κατώτεροι στα δικαιώματά τους απέναντι στο δημόσιο αγαθό του πόσιμου νερού. Δεν υπάρχει δικό μας και δικό σας νερό. Υπάρχει η υποχρέωση, της διανομής πόσιμου νερού, ασφαλούς με πλήρη απουσία κολοβακτηριδίων, επαρκούς ώστε να διασφαλίζονται οι συνεχώς ογκούμενες ανάγκες της χρήσης του νερού για την εξασφάλιση των συνθηκών υγιεινής των πολιτών χωρίς εξαιρέσεις και καλού ποιοτικά σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας.
Αυτόν τον δρόμο ακολουθούμε και σε αυτόν θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το