Τοπικά

ΔΕΥΑΜΒ: Άσκηση ένδικων μέσων κατά του Στ. Λημνιού και παντός άλλου υπευθύνου για τη διαφύλαξη της εμπιστοσύνης και του κύρους της Επιχείρησης

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ στη συνεδρίαση του, εξουσιοδότησε τους νομικούς συμβούλους της Επιχείρησης για την άσκηση των ενδεδειγμένων ένδικων μέσων κατά του Στέλιου Λημνιού και παντός άλλου υπευθύνου για την προάσπιση και διαφύλαξη της εμπιστοσύνης και του κύρους της Επιχείρησης, των υπηρεσιών και του προσωπικού απέναντι στις συκοφαντικές, δυσφημιστικές, ψευδείς, παραπειστικές δηλώσεις που επαναλαμβάνει ο Στέλιος Λημνιός σχετικά με τις αναλύσεις του νερού.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αργύρης Κοπάνας, παρουσίασε στοιχεία του νερού από μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την άνοιξη του ‘23 έως και τις τελευταίες μετρήσεις του Μαρτίου του ’24, όπου δεν υπάρχει ουδεμία υπέρβαση των ορίων που θέτει η υγειονομική νομοθεσία στις τιμές των φυσικοχημικών και μικροβιακών παραμέτρων του νερού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση  “Ακόμη και στα στοιχεία τα οποία επικαλείται ο Λημνιός, δεν σημειώνεται καμία υπέρβαση πέραν των νομοθετικών ορίων και το ίδιο το ΠΕΔΥ (περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας Λάρισας) χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ως «συμμορφούμενα με την ισχύουσα νομοθεσία»”.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ με την διευθύντρια της διεύθυνσης υγείας της ΠΕ κ. Κολλημήτρα Χρυσούλα, η ίδια επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχαν υπερβάσεις. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ επεσήμανε ότι «διαχειριζόμαστε το δημόσιο αγαθό του νερού με απόλυτη σοβαρότητα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Η ΔΕΥΑΜΒ προέβει σε νέα μεγάλη σειρά αναλύσεων σε όλα τα σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος σε συνεργασία με διαπιστευμένο εργαστήριο στα αποτελέσματα των οποίων δεν ανιχνεύθηκε καν υδράργυρος και εξασθενές χρώμιο γεγονός που καταδεικνύει και το μέγεθος του ψεύδους του Στέλιου Λημνιού». Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε ο Στέλιος Λημνιός σε ραδιόφωνα της Κρήτης πριν δύο ημέρες, όπου «κατασυκοφάντησε την πόλη και την Επιχείρηση μιλώντας για αναξιοπιστία της ΔΕΥΑΜΒ και παραποίηση στοιχείων. Ο κ. Λημνιός προσπαθεί να δημιουργήσει ζημιά σκορπώντας ψευδείς ειδήσεις για την ποιότητα του νερού και μάλιστα λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και πρέπει πρωτίστως να απολογηθεί στους επαγγελματίες και τους δημότες της πόλεις» υπογράμμισε ο κ. Κοπάνας.

Ο κ. Κοπάνας αναφέρθηκε σε μια πολύ θετική εξέλιξη λέγοντας πως «λόγω του σχεδιασμού μας και των πυρετωδών εργασιών τον τελευταίο μήνα, μεταφέραμε στο υδραγωγείο επιπλέον 250 κυβικά μέτρα νερού την ώρα από τις πηγές Γερακιά και Κουκουράβα με αποτέλεσμα, στις δειγματοληψίες της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου στο σύνολο σχεδόν των δειγμάτων να έχει μειωθεί σημαντικά η συγκέντρωση των χλωριόντων – αλάτων. Η προσπάθεια συνεχίζεται και ο εμπλουτισμός του υδραγωγείου με μεγάλες ποσότητες από τις πηγές της Καλιακούδας μέσα στον Απρίλιο, θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού ακόμα περισσότερο τόνισε ο Αργύρης Κοπάνας. Η συστηματική παρακολούθηση της ποιότητας του νερού θα συνεχιστεί ανέφερε ο κ. Κοπάνας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το