Ελλάδα

Δένδιας σε Τσαβούσογλου: Ελπίζω να ισχύει η πρόσκληση για το γεύμα γιατί πεινάω

ΟΈλληνας υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη σφοδρή on air αντιπαράθεση με τον Τούρκο ομολογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσπάθησε να ρίξει τους τόνους κλείνοντας τις κοινές δηλώσεις. «Ελπίζω η διαφωνία μας να μην σε οδηγήσει να ακυρώσεις την πρόσκληση για δείπνο γιατί πεινάω εξαιρετικά…» είπε ο Νίκος Δένδιας με τον Τσαβούσογλου να απαντά σε άλλο τόνο:

«Η αμοιβαία κατανόηση σημαίνει να μπορώ να μπω και στα παπούτσια του άλλου. Εμείς όμως δεν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον διάλογο αν προχωρήσουμε έτσι», ενώ λίγο νωρίτερα είχε πει: «αν συνεχίσουμε έτσι θα χάσουμε και το «ιφτάρ» (γεύμα)».

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο

Ενταση επικράτησε κατά τις κοινές δηλώσεις του Νίκου Δένδια και του Μελβούτ Τσαβούσογλου, όταν ο τελευταίος έκανε αναφορά σε τουρκική μειονότητα στη Θράκη. Η αναφορά του προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Δένδια, που υπενθύμισε ότι η Τουρκία έχει υπογράψει τη συνθήκη της Λωζάνης. Μάλιστα αναφερόμενος στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από ελληνικά νησιά και το μεταναστευτικό, ο κ. Δένδιας τόνισε: «Δεν μπορεί η Τουρκία να κάνει μάθημα στην Ελλάδα».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το