Τοπικά

«Δεν υπάρχει προοπτική για LNG στον Παγασητικό» τόνισαν ανώτατες πηγές του Υπ, Περιβάλλοντος στον Χρήστο Μπουκώρο

Δεν υπάρχει προοπτική εγκατάστασης σταθμού LNG στον Παγασητικό τόνισαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, σήμερα το πρωί ανώτατες πηγές του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο βουλευτής Μαγνησίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χρήστος Μπουκώρος συμμεριζόμενος την αγωνία των πολιτών του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας και ιδιαίτερα όλων όσων διαμένουν στην παράκτια ζώνη του Παγασητικού, μετέφερε σήμερα το πρωί στην Κυβέρνηση τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το σταθμό LNG.
Ανώτατοι παράγοντες του Υπουργείου Περιβάλλοντος εξηγώντας τη θέση ότι δεν είναι καθόλου πιθανό να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη επένδυση τόνισαν χαρακτηριστικά τα εξής: Πρώτον, είναι απίθανη μια περιβαλλοντική αδειοδότηση μιας τόσο μεγάλης παρέμβασης σε ένα κλειστό και ευαίσθητο οικοσύστημα όπως είναι Παγασητικός και δεύτερο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, δεν έχει καμία πιθανότητα οικονομικής βιωσιμότητας μια τέτοια επένδυση.
Εξηγώντας μάλιστα την εκτίμησή τους για την οικονομική βιωσιμότητα τόνισαν χαρακτηριστικά: Ακόμα και η μονάδα της Αλεξανδρούπολης (FSRU), που είναι ένα έργο πλήρως επιδοτημένο, θα λειτουργήσει με το 50% των παραγωγικών της δυνατοτήτων, διότι αυτές είναι οι ανάγκες της αγοράς. Αν προστεθεί ο σταθμός της Ρεβυθούσας και η αδειοδοτημένη επένδυση γνωστού ενεργειακού ομίλου της χώρας σε θαλάσσια περιοχή της Πελοποννήσου δεν υπάρχει κανένα περιθώριο άλλης βιώσιμης επένδυσης του είδους στην Ελλάδα.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το