Αθλητισμός

«Δεν ήθελαν η Νίκη να έχει πόλο»: Λάβρος ο Κ. Τσαρνάς για τους διοικούντες τον σύλλογο    

Το τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης βρίσκεται σε τρικυμιώδη κατάσταση, με τους παίκτες της ανδρικής ομάδας να έχουν αποχωρήσει και ενώ γίνεται μία τελευταία προσπάθεια αυτές τις ημέρες προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ρόστερ για να μη χαθεί η θέση στην Α2. Τη διοίκηση της Ερασιτεχνικής κατηγόρησε ως υπεύθυνη για την αναταραχή ο Κώστας Τσαρνάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.
Για την κατάσταση που επικρατεί στο πόλο της Νίκης μίλησε ο Κώστας Τσαρνάς, που παραχώρησε συνέντευξη στο ράδιο Ακρόαμα 99,8 και στην εκπομπή «Σπορ στο Ακρόαμα», που επιμελούνται οι αθλητικοί συντάκτες της «Θ». Ο «καπετάνιος» του τμήματος από την ημέρα της ίδρυσής του, αφού ήταν και ο βασικός χρηματοδότης, κατήγγειλε ευθέως τη διοίκηση του ΓΣΒ «Η Νίκη», ότι δεν ήθελε το τμήμα πόλο να προοδεύει, ενώ άφησε σαφείς αιχμές ότι η υδατοσφαίριση της Νίκης «ενοχλούσε» με την παρουσία της άλλα τμήματα του συλλόγου που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πισίνας.

Αναλυτικά, τα όσα είπε ο Κώστας Τσαρνάς:

Για ποιο λόγο θεωρεί ότι η Νίκη έφτασε σε αυτό το σημείο: «Κατ’ αρχάς θέλω να επισημάνω ότι αυτή τη στιγμή δεν εκπροσωπώ τη Νίκη, αλλά το οικοδόμημα του πόλο. Μέσα σε μία δεκαετία το τμήμα έκανε εκπληκτική πορεία. Η ανάπτυξη ήταν ταχεία και δεν μιλώ μόνο για την πρώτη ομάδα, αλλά και για την υποδομή. Όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά πρωταγωνίστησαν στα πρωταθλήματά τους, από την κατηγορία των Νέων έως και τα Μίνι.

Αυτή η πορεία φαίνεται πως δεν άρεσε στους κυβερνώντες τη Νίκη και το λέω με μεγάλη πικρία. Όλα αυτά τα χρόνια δεν μας έδωσαν τίποτα. Εξαίρεση αποτέλεσε ο συγχωρεμένος Κώστας Λάζος, που την πρώτη χρονιά μας έδωσε 500 ευρώ, ενώ άλλα 200 ή 300 μας έδωσε από το υστέρημά του και το τμήμα του βόλεϊ. Οι άλλοι τίποτε… Ούτε καν για τα δελτία των υδατοσφαιριστών της πρώτης ομάδας δεν μερίμνησαν.
Η Νίκη έκανε μία πορεία προς τη δόξα, αλλά κουραστήκαμε επειδή δεν είχαμε συμπαράσταση. Αντίθετα, υπάρχουν τμήματα στη Νίκη που χωρίς να προσφέρουν τίποτα αγωνιστικά απολαμβάνουν μεγάλης οικονομικής ευμάρειας.

Το δικό μας το τμήμα ίσως να θεωρήθηκε ότι κάνει κακό σε κάποιο άλλο τμήμα, που δεν μπορούσε να έχει τις διαδρομές που θα ήθελε στο κολυμβητήριο. Ο προπονητής Δημήτρης Μπλάνας ήταν για δύο χρόνια στην ομάδα αμισθί. Τα προηγούμενα χρόνια πληρωνόταν είτε από εμένα, είτε από διάφορους χορηγούς. Γι’ αυτά που λέω βάζω υπογραφή και έχω όλα τα στοιχεία».

Για το σχέδιο που παρουσίασαν οι άνθρωποι του πόλο, το οποίο απέρριψε  η διοίκηση του ΓΣΒ «Η Νίκη», διότι θεωρήθηκε ότι το μπάτζετ της νέας χρονιάς δεν ήταν εξασφαλισμένο: «Δεν ήταν διασφαλισμένα 6.000 ευρώ; Αυτό το ποσό δεν είναι μεγάλο. Δεν μπορούσε να τα βάλει ο σύλλογος, όταν σε άλλες περιπτώσεις σκορπάει τα χρήματα; Τα άλλα τα τμήματα που χρωστούν περισσότερα θα έπρεπε να κλείσουν;

Αφήνεις έτσι το… διαμάντι σου και λες στους αθλητές «ελάτε πάρτε τα δελτία σας»; Πως θα ξαναβγεί ένας Γκανάτσιος, ένας Γλούμης και τόσα άλλα παιδιά; Αφήσαμε ελεύθερους τόσους έτοιμους παίκτες και θα πάνε να ενισχύσουν άλλες ομάδες.
Δυστυχώς η σκέψη τους ήταν εξ αρχής εναντίον του πόλο».

Για το ότι τα έσοδα από την τελευταία εκδήλωση της Ερασιτεχνικής Νίκης δόθηκαν για τις ανάγκες της υδατοσφαίρισης: «Δόθηκε ένα μικρό μέρος… Αυτά ήταν ψίχουλα».

Για το ποσό που χρειάζεται η ομάδα για να παίξει στην Α2: «Εφόσον είχαμε την ίδια ομάδα στην Α2 κάναμε τον προϋπολογισμό και ως άνθρωποι της υδατοσφαίρισης θα καλύπταμε το ποσό των 30.000 ευρώ. Έμενε ένα ποσό από 6.000 έως 10.000 το πολύ που ζητήσαμε να καλυφθεί από τη Νίκη. Εξάλλου είχαμε πολίστες από τον Βόλο που δεν κόστιζαν τίποτα. Το μεγαλύτερο ποσό το θέλαμε για τις μετακινήσεις».

Για το αν θεωρεί ότι τα χρήματα που αρνήθηκε η Ερασιτεχνική στο πόλο θα διατεθούν σε άλλα τμήματα: «Δεν ξέρω. Για εκείνο που είμαι σίγουρος είναι ότι στην Ερασιτεχνική δεν ήθελαν η Νίκη να έχει πόλο. Ίσως ήθελαν να έχει ένα πόλο με πέντε παιδάκια για να λένε ότι δήθεν έχουμε ομάδα πόλο».

Για το αν υπάρχουν χρέη από προηγούμενες χρονιές: «Όχι δεν υπάρχει κανένα χρέος. Έχουμε όλες τις αποδείξεις».

Για το αν είχε αντιληφθεί μία πολεμική σε βάρος της υδατοσφαίρισης και γι’ αυτό δεν είχε θέσει υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές του ΓΣΒ «Η Νίκη»: «Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο δεν ήμουν υποψήφιος στις εκλογές και προτίμησα να απέχω. Έτσι, στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής δεν υπήρχε κανείς από το πόλο».

Για το τι σκοπεύει να κάνει ο ίδιος: «Εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Απλώς έκανα ένα λάθος στη ζωή μου. Με τα χρήματα που ξόδεψα όλα αυτά τα χρόνια, τα οποία είναι με έξι μηδενικά, θα μπορούσα να έχω βγάλει την ομάδα «Κώστας Τσαρνάς» και τώρα αυτή να υπάρχει. Όμως πάντα ήμουν πιστός στην ιδέα που λέγεται «Νίκη Βόλου». Δυστυχώς δεν περίμενα να αντιμετωπίσω αυτή τη συμπεριφορά. Θα μπορούσα άνετα να πάω με τον Τάσο Μαρινάγη (σ.σ. τον πρόεδρο του Ο.Υ.Κ.Β.) και να φτιάχναμε μία ομάδα που θα «φυσούσε», η οποία θα ήταν στην Α1 με παιδιά μόνο από τον Βόλο».

Για το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές της Νίκης: «Δεν με ενδιαφέρει το θέμα, ούτε πρόκειται να είμαι υποψήφιος. Δεν θα ξανασχοληθώ ποτέ. Είμαι τόσο πικραμένος που θα παραδώσω και την ταυτότητα του μέλους της Ερασιτεχνικής. Αυτούς τους ανθρώπους τους έχω αποκαλέσει νάνους και αυτό δεν είναι κάτι βαρύ. Δεν τους θίγω, αλλά τους αποκαλώ έτσι διότι έχουν κοντύνει τη Νίκη. Εύχομαι να μην πάθει τα ίδια και ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου με το μπάσκετ γιατί πιστεύω ότι και αυτόν τον έχουν βάλει στο μάτι, αλλά δεν θέλω να πω περισσότερα στην παρούσα χρονική στιγμή».

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο πρώην ταμίας της Ερασιτεχνικής Πέτρος Μπλάνας, που είπε τα εξής: «Ο Κώστας Τσαρνάς μάτωσε για τη Νίκη. Είναι ένας άνθρωπος αγνός που μας παρέσυρε όλους να στηρίξουμε ένα οικοδόμημα με νικιώτικα υλικά. Σήμερα αυτά τα υλικά έχουν φθαρεί και άνθρωποι που ήθελαν να βάλουν χρήματα στη Νίκη σε οποιοδήποτε τμήμα, τους έδιωξαν. Τι να πρωτοθυμηθώ, τον Ξάνθη, τον Μακρόπουλο, τον Τσαρνά τώρα; Οι φωτογραφίες τους έπρεπε να βρίσκονται στα γραφεία του συλλόγου με τα χρήματα που έχουν δώσει. Οι σημερινοί «άρχοντες» της Νίκης ας μας που πόσα έχουν βάλει…».

Προσπάθεια για να παίξει η Νίκη στην Α2

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Θ» η Νίκη άλλαξε… πλεύση όσον αφορά το θέμα της συμμετοχής της ομάδας στην Α2 πόλο, ίσως και λόγω των αντιδράσεων που έχουν προκύψει. Οι «κυανόλευκοι» προσπαθούν να συγκροτήσουν ομάδα με παίκτες που ανήκαν σε αθηναϊκούς συλλόγους πέρυσι και ενδέχεται τελικά να δηλώσουν συμμετοχή στην  κατηγορία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το