Ελλάδα

Δεν έβρισκε κλειδαρά και του άνοιξε… διαρρήκτης για να μπει στο σπίτι του

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες στη Ρόδο, όταν κάτοικος του νησιού επιχείρησε να μπει στο σπίτι του, αλλά μπλόκαρε η κλειδαριά της πολυκατοικίας και μην μπορώντας να βρει κλειδαρά, έπεσε πάνω σε έναν διαρρήκτη που με μεγάλη του χαρά και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα του άνοιξε την πόρτα.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή» το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος επέστρεφε στο σπίτι του, αλλά μπλόκαρε η κλειδαριά της κεντρικής εισόδου της πολυκατοικίας και δεν μπορούσε να ανοίξει.
Με το κινητό του, τηλεφώνησε στη γυναίκα του, η οποία κατέβηκε για να του ανοίξει από μέσα πλέοναλλά μάταια καθώς ούτε εκείνη τα κατάφερε.

Τότε, κατάφυγε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία τον ενημέρωσε ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο, και του έδωσαν τηλέφωνα κάποιων κλειδαράδων. Επέστρεψε στην πολυκατοικία, και άρχισε να καλεί τους κλειδαράδες που του είχαν συστήσει από την Πυροσβεστική.
Τότε ο Ροδίτης, απευθύνθηκε στην αστυνομία, όπου και εκείνοι του είπαν ότι δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν και του έδωσαν τα τηλέφωνα κλειδαράδων.
Οι δύο πρώτοι, δεν απάντησαν. Ο τρίτος κλειδαράς, απάντησε. Ήταν ένας Αλβανός και έδειξε πρόθυμος να τον βοηθήσει. Όμως, πριν προφτάσει να του δώσει τη διεύθυνση του σπιτιού, άδειασε η μπαταρία του κινητού του κι έκλεισε το τηλέφωνο!
Μέσα στην απελπισία του, είδε να σταματάει ένα μηχανάκι στο ρείθρο του πεζοδρομίου και να κατεβαίνει ο αναβάτης του, που ευγενικά και με ενδιαφέρον τον ρώτησε: «Τι συμβαίνει φίλε; Θες καμιά βοήθεια»; Απελπισμένος ο Ροδίτης, του εξήγησε την ταλαιπωρία του.
Ο «αναβάτης» του δίκυκλου, τον καθησύχασε λέγοντάς του: «Μην ανησυχείς φίλε. Είμαι διαρρήκτης, έχω τα εργαλεία μου μαζί μου και θα σου ανοίξω την πόρτα, στο ‘άψε σβήσε’». Έμεινε εμβρόντητος ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κι ακόμα περισσότερο, όταν τον είδε ν’ ανοίγει μια τσάντα που είχε στο δίκλυκλό του και να βγάζει τα «σύνεργα του επαγγέλματός του»!
Σε κλάσματα δευτερολέπτου ξεμπλόκαρε την κλειδαριά και του άνοιξε την πόρτα, παραμερίζοντας μάλιστα ευγενικά για να περάσει ο ιδιοκτήτης.
Ο Ροδίτης, τον ευχαρίστησε και προθυμοποιήθηκε να τον πληρώσει για τον ‘κόπο’ του. Και πάλι ο «διαρρήκτης» -κανείς δεν ξέρει αν ήταν «περαστικός διαρρήκτης» ή ο «διαρρήκτης της γειτονιάς», ευγενικά δεν δέχτηκε, ανέβηκε στο μηχανάκι του κι εξαφανίστηκε μέσα στο σκοτάδι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το