Αθλητισμός

Δεν δηλώνει συμμετοχή στην Α2 πόλο η Νίκη – Εντάσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, απείλησε με παραίτηση ο Φάτσης

Οριστικά η Νίκη δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α2 πόλο της περιόδου 2018-19 και τη θέση της στην κατηγορία θα πάρει ο Ο.Υ.Κ.Β., ως πρώτη επιλαχούσα ομάδα της Β’ Εθνικής. Η τύχη του τμήματος συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής και οι τόνοι ήταν ανεβασμένοι, ενώ ο πρόεδρος Στέργιος Φάτσης απείλησε με παραίτηση. Η «Θ» παρουσιάζει σήμερα σε ποιες ομάδες θα συνεχίσουν οι πολίστες που φόρεσαν πέρυσι το σκουφάκι της Νίκης.
Πολύ σημαντική ήταν η προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΓΣΒ «Η Νίκη», παρουσία των ανθρώπων του πόλο και συγκεκριμένα του Πέτρου Μπλάνα, του Κώστα Σκοτεινιώτη και του Γιώργο Νικολάου που εκπροσώπησαν και τον Κώστα Τσαρνά, μια και ο τελευταίος δεν μπορούσε να παρευρεθεί για επαγγελματικούς λόγους. Εκεί ήταν και αρκετοί γονείς των αθλητών.
Συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε στην ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης, που ουσιαστικά έχει διαλυθεί μια και όλοι οι αθλητές έχουν πάει σε άλλες ομάδες, με το κύμα φυγής να εμφανίζεται μετά την αποχώρηση του προπονητή Δημήτρη Μπλάνα, που επίσης ήταν παρών στη συνεδρίαση.

Από τους διοικούντες την Ερασιτεχνική Νίκη τονίστηκε ότι το τμήμα είναι ασύμφορο οικονομικά και ότι υπάρχει άνοιγμα αρκετών χιλιάδων ευρώ από προηγούμενες σεζόν. Οι άνθρωποι του πόλο ανέφεραν ότι υπάρχει ένα σημαντικό ποσό από χορηγίες και παρουσίασαν το δικό τους σχέδιο για την εξεύρεση των υπολοίπων χρημάτων.
Αυτό δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση μια και θεωρήθηκε ότι δεν υπάρχει κάποια διασφάλιση ότι δεν θα χρεωθεί η Ερασιτεχνική, ενώ οι άνθρωποι του πόλο θεωρούν ότι επί της ουσίας η πρότασή τους δεν απαντήθηκε ποτέ.
Οι τόνοι ανέβηκαν και ακούστηκαν κατηγορίες ένθεν και ένθεν, ενώ σε κάποιο σημείο ο πρόεδρος του ΓΣΒ «Η Νίκη» Στέργιος Φάτσης έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση των υπολοίπων μελών της διοίκησης. Τελικά λύση δεν βρέθηκε…

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Νίκη δεν πρόκειται να δηλώσει συμμετοχή στην Α2 κατηγορία. Οι παίκτες της ανδρικής ομάδας έχουν αποχωρήσει και έτσι οι «κυανόλευκοι» θα επιχειρήσουν μία… επανεκκίνηση με νέο προπονητή τον Νίκο Κωνσταντέλια και με πολύ νεαρούς αθλητές στη σύνθεσή τους. Η Νίκη θα δηλωθεί στη Β’ ή στη Γ’ Εθνική (το πιθανότερο), ενώ θα συμμετάσχει και σε πρωταθλήματα υποδομών. Για το λόγο αυτό και απευθύνει κάλεσμα στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το πόλο, να εγγραφούν στον σύλλογο.

Σε ποιες ομάδες συνεχίζουν οι παίκτες
Η ομάδα που πέρυσι άγγιξε την άνοδο στην Α1 πόλο και έκανε περήφανους όλους τους Νικιώτες, πλέον δεν υπάρχει. Όλοι οι παίκτες έχουν αναχωρήσει για άλλες… πολιτείες, ενώ και ο Δημήτρης Μπλάνας δέχθηκε χθες την πρόταση του Ν.Ο. Λάρισας, αναλαμβάνοντας την τεχνική του ηγεσία.
Στην Α1 κατηγορία θα παίξουν τη νέα σεζόν τρεις πολίστες που προσέφεραν τα μέγιστα την περσινή σεζόν, καθώς ο τερματοφύλακας Δημήτρης Φαρσάρης και ο περιφερειακός Χρυσόστομος Δανιήλ συμφώνησαν με τον νεοφώτιστο Όμιλο Φίλων Θαλάσσης. Επίσης ο Δημήτρης Γκανάτσιος πήγε στη Βουλιαγμένη, όπου θα ενισχύσει κυρίως τις ομάδες των υποδομών της.
Ο πρώτος σκόρερ των «κυανολεύκων» Δημήτρης Γλούμης θα ενισχύσει τον Ν.Ο. Λάρισας, όπως και ο αμυντικός Άγγελος Μαρτζούχος. Στην ίδια ομάδα θα παίξουν και οι Γιώργος Αλεξανδρής, Τάσος Θεοδωρόπουλος, εξέλιξη απολύτως φυσιολογική μια και οι δύο είναι Λαρισαίοι.
Ο φουνταριστός Σταύρος Γιαβαρίδης τη νέα περίοδο θα είναι παίκτης της Α.Ε. Χαϊδαρίου. Ελεύθερος έχει μείνει και ο έμπειρος Γιώργος Καρκαλιάνης που ως Θεσσαλονικιός αναμένεται να παίξει σε ομάδα της Βορείου Ελλάδος.
Τέλος, τέσσερις πολίστες παραμένουν κάτοικοι Βόλου, αφού πήγαν στον συμπολίτη ΟΕΑ/ΝΑΒ, τον οποίο θα βοηθήσουν στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ο λόγος για τους Σταμούλη Σαραγγανίδα, Στέφανο Τάσιο (ούτως ή άλλως προέρχονταν από τον ΟΕΑ/ΝΑΒ), Μανώλη Γκατζούνα και τον τερματοφύλακα Βασίλη Παρασκευά.

Στη θέση της Νίκης ο Ο.Υ.Κ. Βόλου
Δεν θα μείνει χωρίς εκπρόσωπο ο Βόλος στην Α2 κατηγορία, μετά την ουσιαστική διάλυση της ανδρικής ομάδας της Νίκης και αυτό φυσικά είναι το μόνο παρήγορο για την υδατοσφαίριση της Μαγνησίας.
Ο Ο.Υ.Κ.Β. είχε καταλάβει πέρυσι την 5η θέση στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και ενώ ανέβαιναν οι τέσσερις πρώτες ομάδες. Ως πρώτη επιλαχούσα θα κληθεί από την ΚΟΕ να καλύψει το κενό που δημιουργείται στην Α2 με τη μη συμμετοχή της Νίκης.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να μη δηλώσει συμμετοχή στην Α2 και ο Ν.Ο. Χαλκίδας. Σε αυτή την περίπτωση θα ανέβει στην κατηγορία και ο Φοίβος Συκεών, ως η 6η ομάδα της περσινής Β’ Εθνικής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το