Τοπικά

Δεκάδες τα εγκαταλειμμένα οχήματα σε Βόλο και Ν. Ιωνία – Εστίες ρύπανσης και «εμπόδια» για πεζούς και οδηγούς

Μάστιγα αποτελεί για τον Βόλο και τη Νέα Ιωνία ο μεγάλος αριθμός εγκαταλειμμένων οχημάτων στους δρόμους, με τους περιοίκους να ζητούν την απομάκρυνσή τους. Τα εγκαταλειμμένα οχήματα, όπως τονίζουν, αποτελούν εστίες μόλυνσης, αλλά και «εμπόδια» για πεζούς και οδηγούς.

Βραχνά για τον Βόλο και τη Νέα Ιωνία αποτελούν τα εγκαταλειμμένα οχήματα, ο αριθμός των οποίων είναι αρκετά μεγάλος. Αναγνώστης της εφημερίδας μόνο τον τελευταίο μήνα κατέγραψε και απαθανάτισε με τον φωτογραφικό του φακό οχήματα και άλλα δίτροχα, που έχουν εγκαταλειφθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν έχει αρχίσει η απαραίτητη διαδικασία για την απομάκρυνσή τους.


Η «γκάμα» είναι μεγάλη, από αυτοκίνητα, «κλούβες» φορτηγάκια, αγροτικά, τζιπάκια, ακόμα και τρέιλορ… Ο ίδιος κατέγραψε ουκ ολίγες περιπτώσεις στην Παρασκευοπούλου, στην Αθανασίου Διάκου, στη Βυζαντίου, στην Κρίτσκη, στη Λ. Βύρωνος, στη Ροζού, στο Μεταξουργείο κ.ά.

Οι διαμαρτυρίες είναι πολλές, δημότες κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό παρατημένων οχημάτων σε δρόμους, ακόμη και πεζοδρόμια. Οι ίδιοι τονίζουν ότι τα εγκαταλειμμένα οχήματα αποτελούν εστίες ρύπανσης, ενώ είναι επικίνδυνα για το περιβάλλον.
Συν τοις άλλοις, όπως σημείωσε και ο αναγνώστης της εφημερίδας, εμποδίζουν στην ομαλή κίνηση των πεζών, ενώ κάποια βρίσκονται σε σημεία, που δυσκολεύουν και τους οδηγούς, αφού η ορατότητα είναι περιορισμένη.
«Σαραβαλάκια» έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, τα οποία σκουριάζουν και δεν έχουν πινακίδες κυκλοφορίας. Οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν παρατήσει, όπου και όπως τους βολεύει, γλιτώνουν τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ δεν τα σταθμεύουν σε ιδιωτικά πάρκιν, όπως οφείλουν, παρά καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης.

Σε περιπτώσεις, αρκετά από τα εγκαταλειμμένα οχήματα, είναι διαλυμένα, ενδεχομένως μετά από τροχαίο ατύχημα, με τους ιδιοκτήτες τους να τα έχουν παρατήσει στους δρόμους, ενώ κάποιοι «αρέσκονται» να τα «καμουφλάρουν» με κουκούλες αυτοκινήτων. Τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα αποτελούν εστίες μόλυνσης λόγω της συσσώρευσης απορριμμάτων από την ακινησία και σημαντική πηγή δημιουργίας αποβλήτων, με σοβαρές ρυπαντικές επιπτώσεις, όπως είναι η σκουριά, τα λάδια, υγρά φρένων, το φρέον κ.ά.

Από την άλλη συχνά αποτελούν την αιτία για την πρόκληση ατυχημάτων για διερχόμενους πεζούς και οδηγούς, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, που ένα εγκαταλειμμένο όχημα εμποδίζει τη διέλευση ατόμων με αναπηρία, παιδικά καροτσάκια ή πυροσβεστικών οχημάτων και απορριμματοφόρων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το