Τοπικά

Δέκα κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία – Ανεστάλη η λειτουργία τμήματος στο Γυμνάσιο Σκιάθου

Στον Βόλο εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού σε δέκα, συμπεριλαμβανομένου του δημάρχου Βόλου. Τα έξι από τα επτά προέρχονται από μια οικογένεια γυναικολόγου. Η μητέρα του 62 ετών νοσηλεύεται από προχθές στο Νοσοκομείο, ενώ χθες θετικά ήταν τα δείγματα της συζύγου, του πατέρα του, των δύο παιδιών του και ενός ακόμη προσώπου από το ευρύτερο περιβάλλον του. Το έβδομο κρούσμα είναι «ορφανό» και το όγδοο είναι ένας 20χρονος που εξετάστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου. Είχε επαφή με θετικό κρούσμα πριν επτά ημέρες και προχθές παρουσίασε συμπτώματα.
Το ένατο κρούσμα είναι μια 13χρονη μαθήτρια στη Σκιάθο. Μετά την επιβεβαίωση του κρούσματος έκλεισε το Α2 τμήμα του Γυμνασίου του νησιού και σήμερα δεν λειτούργησε το σχολείο. Η μικρή μαθήτρια είναι καλά στην υγεία της. Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναφέρει:

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/08-09-2020 ΚΥΑ για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων Δ/θμιας Εκπ/σης καθώς και τα σχετικά πρωτόκολλα Διαχείρισης κρουσμάτων κορωνοϊού COVID-19 και ύστερα από την ενημέρωση του Διευθυντή του Γυμνασίου Σκιάθου περί ύπαρξης επιβεβαιωμένου κρούσματος στη σχολική του μονάδα αλλά και τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Α2 του Γυμνασίου Σκιάθου για χρονικό διάστημα 14 ημερών ήτοι από 22-10-2020 έως και 04-11-2020.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το