Τοπικά

«Δείπνο αγάπης» για τους ηλικιωμένους – Βραδιά προσφοράς χθες στο Γηροκομείο Βόλου

Μια υπέροχη μουσική βραδιά διοργανώθηκε χθες το βράδυ στην όμορφη αυλή του Γηροκομείου Βόλου με πρωτοβουλία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Περιφέρειας Μαγνησίας και της Ομάδας Συνεργασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Βόλου. Το «Δείπνο αγάπης» έκλεισε φέτος 5 χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό.
Αρκετός κόσμος βρέθηκε στη χθεσινή βραδιά προσφοράς, αγάπης, χαράς και εθελοντισμού στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου Βόλου, η οποία ήταν αφιερωμένη στους ηλικιωμένους του Ιδρύματος.


Ο αρχηγός της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων Περιφερειακής Εφορείας Μαγνησίας κ. Στέφανος Ανδρινός ανέφερε ότι «η παράδοση που κληρονομήσαμε από τον αείμνηστο αρχηγό μας Αντώνιο Ζιούρα για το «Δείπνο αγάπης» συνεχίζεται με επιτυχία. Πρόσκοποι και οδηγοί ακολουθούμε το ρητό «πάντα πρόθυμοι για το καλό» και όλοι γνωρίζουμε ότι η εκδήλωση είναι για το καλό του Γηροκομείου Βόλου».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Γηροκομείου Βόλου κ. Σοφία Βαρλάμη σημείωσε ότι «η βραδιά αποτελεί έναν θεσμό τα τελευταία 5 χρόνια, η οποία είναι πλαισιωμένη με ζωντανή μουσική» για να προσθέσει ότι «το περιβάλλον είναι τόσο ωραίο, που όποιος έρχεται μία χρονιά στο «Δείπνο αγάπης» τότε έρχεται κάθε χρόνο».
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η κοινωνία να αγκαλιάσει το Γηροκομείο Βόλου, διότι τέτοιο ίδρυμα δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα. Η θέση του, το προσωπικό του, οι παροχές στους ηλικιωμένους κ.ά. μας κάνει να δηλώνουμε χαρούμενοι και υπερήφανοι για το Γηροκομείο» επισήμανε η ίδια και κατέληξε: «Καλούμε όσοι μπορούν να γραφτούν ως μέλη για να μπορούμε να στηρίζουμε το ίδρυμα».

Η κ. Ιωάννα Νεστορίδου, αντιπρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου και γραμματέας του Φιλανθρωπικού Σωματείου, τόνισε πως «η αγάπη και η υποστήριξη του κόσμου είναι μεγάλες. Η αγάπη που παίρνουμε και αυτό που εισπράττουμε από τους ηλικιωμένους είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που προσφέρουμε. Στο Γηροκομείο όλοι είμαστε μια αγκαλιά».
Ο διευθυντής του Γηροκομείου Βόλου κ. Ιωάννης Τρυφωνόπουλος ανέφερε ότι οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Βόλου ανέρχονται στα 130 άτομα, ενώ εξυπηρετούνται και κοινωνικά περιστατικά. «Σε συνεργασία με διάφορους θεσμούς και δομές δεχόμαστε κοινωνικά περιστατικά κατά καιρούς και προσπαθούμε με τις δυνάμεις που έχουμε, να βοηθήσουμε όσον το δυνατόν περισσότερο» σημείωσε ο ίδιος.

Όσον αφορά στον στόχο της χρονιάς, ο κ. Τρυφωνόπουλος τόνισε ότι είναι η ευαισθητοποίηση όσο περισσότερο γίνεται της κοινωνίας του Βόλου. «Είμαστε σε μία πολύ καλή περίοδο, έχοντας αντιπαρέλθει τις περισσότερες των οικονομικών δυσκολιών και ευελπιστούμε σε τοπικούς φορείς, τον Δήμο, την Περιφέρεια και τους πολιτικούς να σταθούν στο πλάι μας και να είναι αρωγοί στην προσπάθειά μας» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το