Ελλάδα

«Dear tourists, go home»: Το εξοργιστικό μήνυμα από κάτοικο των Εξαρχείων προς τους τουρίστες

Στην καρδιά της Αθήνας, στη γειτονιά των Εξαρχείων, ένα ισχυρό μήνυμα αντηχεί στο φόντο του εξευγενισμού και της αυξανόμενης εισροής τουριστών που αναζητούν μια αυθεντική ελληνική εμπειρία. Ένας κάτοικος, κουρασμένος από τους μετασχηματισμούς και τις αναταραχές που επιφέρει αυτό το κύμα, έγραψε ένα ειλικρινές σημείωμα που απευθύνεται στους επισκέπτες που συχνάζουν στην πολυκατοικία του και, κατ’ επέκταση, στην ίδια τη γειτονιά.

Το σημείωμα ξεκινά με μια άμεση απεύθυνση στους τουρίστες, τονίζοντας τη σκληρή πραγματικότητα του εξευγενισμού που έχει περιβάλει τη γειτονιά για να εξυπηρετήσει την προσπάθειά τους για οικονομικά προσιτές διακοπές. Τα Εξάρχεια έχουν γίνει όλο και περισσότερο σημείο που πρέπει να επισκεφτούν οι τουρίστες που έλκονται από την ακραία και αυθεντική αύρα τους.

Ο εξευγενισμός, μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη και την ανανέωση της γειτονιάς, συχνά οδηγεί σε αύξηση των ενοικίων και του κόστους διαβίωσης, εκδιώκοντας τους παλιούς κατοίκους και αλλοιώνοντας τον ιστό της κοινότητας. Το μήνυμα επισημαίνει αυτή την πικρή μεταμόρφωση, τονίζοντας ότι, παρά την αυξανόμενη ελκυστικότητα της γειτονιάς ως τουριστικό hotspot, υπάρχουν άτομα που εξακολουθούν να διαμένουν και να εργάζονται εκεί.

Το μήνυμα κατοίκου των Εξαρχείων
«Αγαπητοί τουρίστες,

Αυτή η γειτονιά είναι φρικτά εξευγενισμένη προκειμένου να απολαύσετε φθηνές διακοπές. Παρόλο που υπάρχουν ακόμα κάποιοι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται εδώ σε αυτό το κτίριο.

Δεν είναι τα πάντα μια τουριστική ατραξιόν. Πρέπει να κοιμηθούμε για να μπορέσουμε να ξυπνήσουμε την επόμενη μέρα και να δουλέψουμε 12 ώρες, για να μπορέσετε να ζήσετε το μύθο σας στην Ελλάδα. Σε παρακαλώ να το σεβαστείτε αυτό και να βγάλετε το σκασμό.

Διαφορετικά, απλά πηγαίνετε σπίτι σας».

Πηγή: gazzetta.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το