Πολιτισμός

Δανειστική βιβλιοθήκη από το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός»

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ιωλκός» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείων Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ του Δήμου Βόλου λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη στο Αρχοντικό Ζαφειρίου, στον Άγιο Ονούφριο.
Με αυτή την πεποίθηση τα μέλη και οι εθελοντές του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός» και με την καθοριστική συμβολή του Ξενοφώντα Σελπεσάκη, αντιπροέδρου του Κέντρου, δούλεψαν συστηματικά τα τελευταία δύο χρόνια και κατάφεραν να δημιουργήσουν τον πρώτο πυρήνα της δανειστικής βιβλιοθήκης.
Πιο συγκεκριμένα κατάφεραν, να προσελκύσουν σημαντικές δωρεές βιβλίων από φίλους και μέλη του Κέντρου, με τη σημαντικότερη όλων τη δωρεά του κ. Παναγιωτίδη και Θρασυβούλου. Να ταξινομήσουν και να καταλογογραφήσουν 1.400 περίπου βιβλία, κυρίως ελληνικής και διεθνούς πεζογραφίας, σύμφωνα με το σύστημα Dewey. Να διαμορφώσουν τον χώρο, να φτιάξουν κανονισμό λειτουργίας, ηλεκτρονικό κατάλογο, σύστημα δανεισμού κ.ά.
Επίσης λειτουργεί «Στάση λεωφορείου – βιβλιοθήκη», στη στάση του λεωφορείου στην πλατεία του Αγίου Ονουφρίου. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της στάσης οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το βιβλίο που επιθυμούν και να «γεμίσουν» τον χρόνο τους μέχρι να έρθει το λεωφορείο ή και να το πάρουν μαζί τους και να το επιστρέψουν όταν θα το έχουν διαβάσει. Η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο Αγίου Ονουφρίου. Στόχος είναι η δράση αυτή να επεκταθεί και σε άλλα σημεία της περιοχής.
Η βιβλιοθήκη θα παραμένει ανοικτή και τους θερινούς μήνες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 7 μ.μ. – 9 μ.μ. (Αρχοντικό Ζαφειρίου, στον Άγιο Ονούφριο). Τηλ. επικοινωνίας 6944903053 και 6978873637.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το