Οικονομία

Creta Farms: Τουλάχιστον επτά οι υποψήφιοι επενδυτές από Ελλάδα και εξωτερικό

Επτά επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό έχουν ήδη εκδηλώσει εγγράφως και επίσημα ουσιαστικό ενδιαφέρον για την Creta Farms, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, .

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην κρητική αλλαντοβιομηχανία, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από έτερους υποψηφίους επενδυτές, οι οποίοι αναμένεται να προβούν σε έγγραφη και επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ως άνω διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, ανάμεσα στους υποψήφιους επενδυτές φέρεται να είναι μια μεγάλη ισπανική εταιρεία που εξειδικεύεται στο Jamon (ισπανικό αλλαντικό), καθώς και ένας ιταλικός όμιλος τροφίμων.

Στους επιχειρηματίες που έχουν δηλώσει πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλλουν προσφορά είναι ο Β. Κάτσος της Pharmathen μέσω του επενδυτικού του κεφαλαίου VNK Capital και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita. Στον κύκλο των ενδιαφερόμενων ανήκει και ο ομογενής επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου, ο οποίος είχε δηλώσει έτοιμος να επενδύσει τουλάχιστον 15 εκατ. Ευρώ για την απόκτηση της εταιρείας.

Η φάση αυτή ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Μέχρι τότε, τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα θα υποβάλλουν μη δεσμευτικές προσφορές και σχετικά συμπληρωματικά στοιχεία.

Η παραπάνω διαδικασία αποτελεί μέρος της συμφωνίας που υπέγραψαν οι πιστώτριες τράπεζες με τους βασικούς μετόχους της Creta Farms, τα αδέλφια Δομαζάκη με πρωτοβουλία του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, με στόχο την διάσωση της εταιρείας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το